Zemní vlhkost ve stavbě vyřeší elektronická izolace DryPol®system

Vlhkost zdiva je jedním z nejčastějších problémů starších nemovitostí. Vložené vodorovné hydroizolace stavby již zpravidla ztratily svoji funkci, v převážné většině staveb rovněž nebyly v dostatečné míře provedeny nebo dokonce  zcela chybí. Typickým příkladem těchto starších typů vodorovných hydroizolací jsou asfaltové pásy nebo IPA, které se postupem času stanou z části a nebo případně zcela nefunkční. Voda ze spodních částí stavby, tedy z podloží, nakonec takovouto bariéru překoná a zahájí svůj destruktivní proces pro stavbu i peněženku jejího majitele.

Jak stavbu účinně ochránit před nebezpečnou a zdraví škodlivou vzlínající vlhkostí zdiva?

Vzlínání vlhkosti do zdiva a s tím spojené poškozování stavby vodou lze zabránit mnoha způsoby. Mezi metody odstranění vlhkosti ze zdiva patří např. metody invazivní se stavebními zásahy - podřezání zdiva, podbíjení plechy, chemické injektáže, v rámci jejichž provedení dochází velmi často i k narušení statického vyvážení stavby: Invazivní technologie pro zabránění vzlínání vlhkosti do zdiva skrývají mnoho záludností.
 
Ani chemické injektáže vlhkého zdiva, ani provedení podřezání zdiva (bez ohledu na provedenou technologii) vlhkosti v jejím destrukčním procesu ve stavbě v převážné většině případů zcela nezabrání. Řešení této situace je velmi jednoduché: zvolte neinvazivní metodu odvlhčení stavby, kterou disponuje elektrofyzikální technologie vysoušení vlhkosti zdiva, DryPol®system. Technologie DryPol® system funguje v 96 % vlhkých staveb napadených vzlínáním vody; pouze přibližně 4 % staveb se systémem zcela nespolupracují, zejména z důvodu netradičního technologického řešení stavby nebo z důvodu průniku povrchové či spodní vody /havárie vodovodního potrubí, poškozené odpady, kanalizace atd./. I takovéto výjimečné případy pečlivě monitorujeme pro neustálé zvyšování funkčnosti a kvality tohoto unikátního zařízení, které se může hrdě pochlubit více než 3 500 nainstalovanými přístroji a stovkami staveb vyléčených od vzlínající vlhkosti zdiva.
 

Elektrofyzikální systém vysoušení vlhkosti ze zdiva DryPol® system vysuší a trvale zaizoluje komplet celý dům

Unikátní technologie odstranění vlhkosti ze zdiva DryPol®system vysuší komplet celý dům včetně sklepů, podlah a základů stavby nejpozději do tří let od data instalace a bezchybného provozu, a to ekologicky, čistě a bez stavebních zásahů. Tato oblíbená technologie vysoušení vlhkého zdiva staveb od vzlínající vlhkosti, pracující na elektrofyzikálním principu, nabíjí molekuly vody obsažené ve zdivu mírným kladným nábojem, čímž je zajištěno, že se voda vrací zpět do podloží svou přirozenou cestou, tedy kapilárami, kudy se do zdiva dostala, a to bez stavebních zásahů. DryPol®system tedy využívá podobných fyzikálních zákonů planety Země jakými je samotný proces vzlínání vlhkosti do zdiva, proces vzlínání vlhkosti obrací a vlhkost postupně odvádí zpět až pod základy stavby. Jedná se o využití přirozeného fyzikálního procesu, kterým voda, resp. vlhkost do stavby vzlíná, a tak lze využitím této unikátní elektrofyzikální technologie odstranit vlhkost ze zdiva snadno, ekologicky, bez stavebních zásahů a citlivě vůči obyvatelům či uživatelům vlhké stavby, stavbě samotné i jejímu okolí. 
 

Výhody odstranění vlhkosti ze zdiva sytémemDryPol®, tedy elektrofyzikální neinvazivní metodou:

Spolu s odstraněním vlhkosti přirozenou cestou se unikátní technologie DryPol®system vyznačuje několika dalšími pozitivními průvodními jevy odvlhčení stavby, které ocení každý majitel či provozovatel nemovitosti napadené vzlínající vlhkostí z podloží:
  • Odstraněním vlhkosti zdiva se snižuje nebezpečí úniku nebezpečného radonu, který se v některých oblastech v podloží staveb nachází. 
  • Odchodem vlhkosti ze zdiva stavby mizí rovněž i zdraví nebezpečné plísně, jejich spory a zejména bakterie, které jsou v naprosté většině vlhkých zdí obsaženy, neboť právě plísním, houbám a bakteriím se ve vlhkém a studeném zdivu výborně daří. 
  • Po vysušení zdiva působí DryPol®system jako trvalá hydroizolace. Garantovaná doba funkce systému je  minimálně 30 let, avšak s ohledem na kvalitu technologického zpracování lze předpokládat dobu životnosti  padesát let, a to od data instalace.
  

 

Jak postupovat v případě, že je váš dům vlhký vzlínáním vody z podloží?

Nejdříve se ujistěte, že na stavbě, kterou si přejete zbavit vzlínající vlhkosti, nebyly provedeny invazivní stavební zásahy proti vzlínání vlhkosti z podloží domu, vyjma starších, již vložených hydroizolačních pásů, které již zpravidla ztratily svou účinnost. Zbytky těchto původních hydroizolací proti vzlínání vody do zdiva funkce systému neomezují.

Dříve, než začnete uvažovat o invazivním zásahu pro vysušení vlhkosti ze stavby, uvažte elektrofyzikální technologii vysoušení zdiva technologií DryPol®system s možností plné garance na vrácení prostředků vložených za přístroj pro případ, že se nedosáhne hodnot vlhkosti dle stavebních norem třetím rokem od data instalace a bezchybného provozu zařízení.

Využitím technologie bezkontaktního vysoušení vlhkosti  zdivaDryPol®system získáváte jistotu, že se vlhkost do zdiva vysušené nemovitosti již nevrátí. Technologie DryPol®system se stavbou následně spolupracuje a působí do budoucna jako její trvalý hydroizolační štít.

05.11.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444