Žemlový nákyp s tvarohem a pudinkem

Máte rádi sladké obědy? Pak si určitě rádi zavzpomínáte na dětství při žemlovce. Vyzkoušejte tu od čtenářky Michaely.


Ingredience
4 včerejší rohlíky
3 jablka
250 gramů tvarohu ve vaničce
2 vajíčka
500 mililitrů mléka
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce krupicového cukru
1 lžička mletá skořice
1 lžíce strouhanky
2 plátky másla
1/2 sáčku vanilkového pudingu v prášku
Příprava
Vhodnou zapékací nádobu vymažeme jedním plátkem másla a vysypeme strouhankou. Z uvedeného množství mléka si odlijeme asi 100 ml, osladíme ho 1/2 lžící moučkového cukru a postupně v něm namáčíme na kolečka pokrájené rohlíky. Namočenou stranou pokládáme rohlíky do nádoby, vyložíme i okraje. Mlékem, které nám zbude z namáčení rohlíků, polijeme navrstvené pečivo. Do vhodné nádoby ke šlehání vložíme tvaroh, 2 žloutky a 1 vanilkový cukr. Vše vyšleháme do hladkého krému. Tento tvarohový krém naneseme na namočené pečivo. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a navrstvíme na tvarohový krém. Posypeme mletou skořicí a vanilkovým cukrem. V 250 ml mléka uvaříme půl sáčku pudinkového prášku s 2 lžícemi cukru a ještě horký pudink rozetřeme na jablka. Ve zbylém mléce, oslazeném 0,5 lžící moučkového cukru opět namáčíme rohlíky a klademe namočenou vrstvou na pudink. Zbylým mlékem zalijeme nákyp, pokladame plátkem másla a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 C asi na dobu 35 minut. Z bílků vyšleháme sníh, opatrně zašleháme 1 lžíci moučkového cukru a navrstvíme na zapečený nákyp. Zapékáme asi 5 minut, dokud sníh nezezlátne.

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444