Osvěžující zelená - taková je barva roku 2017

Rádi byste změnili svůj interiér podle aktuálních trendů a hledáte inspiraci? Vsaďte na šťavnatou zelenou - ta je totiž barvou roku 2017.

Zeleň jako symbol nových začátků

Společnost Pantone Color Institute vyhlásila, že roku 2017 bude vévodit zelená barva. A protože není zelená jako zelená, hledejte tu s jemným nádechem žluté, hledejte barvu první jarní trávy, pučících listů, čerstvého hrášku, mladou, svěží, šťavnatou a zářivou.

Zdá se, že barva roku 2017 přichází právě včas! Po nekonečné zimě působí jako vzpruha, jako symbol přicházejícího jara. Možná právě teď nastal čas probrat skříně, zbavit se nepotřebného oblečení a udělat si pořádek v policích. Otevřít okno, vpustit domů čerstvý vzduch, umýt okna, vyprat závěsy a třeba vymalovat. A třeba nazeleno!

Pokud se chystáte na veletrhy s nábytkem, očekávejte, že novinky se ponesou v odstínech zelené.

Foto: IKEA
Zelená není jen TOP barvou letošního roku z hlediska módních trendů, velmi žádaná je také pro účinky na naši duševní pohodu. Zelená totiž symbolizuje rovnováhu a harmonii. Uklidňuje a dodává novou energii, proto bývá často volena do relaxačních studií.

Zelenou barvu uvítají především lidé z větších měst, kterým se pohledu na zeleň dostává pomálu.

Foto: Pressloft
Barva roku Greenery, jak ji nazývá Pantone, se stává vodítkem jak pro bytové designéry, architekty, tak módní návrháře. V zeleném odstínu se objevují i oblíbené domácí spotřebiče.
1: BONAMI, 2: BONAMI, 3: Designový nábytek, 4: Scanquilt, 5:Dedra, 6: Sencor
23.02.2017 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444