Zdravé bydlení ve srubovém domě

Dřevěné stavby doprovází lidstvo na cestě dějinami již stovky let a to hlavně pro jejich uplatnění v nejrůznějších přírodních podmínkách. Ekologický způsob stavění, pohodlí při jejich obývání, ale hlavně zdravé prostředí - to jsou důvody, díky kterým dřevěné domy opět zažívají svoji renesanci.

Dřevěné stavby nabízené společností OK PYRUS, jsou vyráběny v souladu se všemi současnými technickými normami (DIN). Proto také splňují veškeré nároky uživatelů spojené s vysokými požadavky na bydlení. Narozdíl od jiných firem, které používají strojově opracované klády, OK PYRUS využívá klád opracovaných ručně, protože stavby z ručně opracovaných klád mnohem lépe zapadají do koloritu krajiny a jsou vždy originální. Dřevo patří mezi nejlepší tepelné izolanty. Pro srovnání: 22 cm masivního dřeva v obvodové konstrukci spolehlivě nahradí 1,5 m zdi z klasických plných cihel. Srubový dům může být vytápěn jakýmkoliv zdrojem tepla. Samozřejmě by neměl chybět krb, neboť otevřený oheň patří do srubu odjakživa. Stavba srubu "na klíč" trvá v ideálním případě jeden a půl roku, záleží však samozřejmě na nárocích zákazníka. Srubové stavby mohou, při správné a přitom nenáročné údržbě, sloužit 500-600 let (jak o tom svědčí např. dochované sruby v okolí finských jezer). Pro další prodloužení jejich životnosti provádí společnost OK PYRUS preventivní vysokotlaké nástřiky dřeva ekologickými prostředky, zamezující zhoubnému působení dřevokazných škůdců. Cena srubového domu většinou nepřesahuje náklady na výstavbu totožného domu z klasických stavebních materiálů. Zákazník má možnost nechat si postavit jak kompletní dům "na klíč" tak jen hrubou stavbu.
24.04.2003 | Věra Růžičková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444