Zavřeli jsme garáž?

Tipy na zabezpečení

Teplé počasí je příjemnější nejen pro lidi a rostliny, ale také bohužel pro zloděje. Jste si jistí, že je vaše garáž dostatečně zabezpečená proti nezvaným hostům? Statistiky totiž ukazují, že šikovný zloděj se přes vaše garážová vrata dostane už během 6 vteřin.

Garážová vrata jsou jedním ze slabých míst vašeho domu, a tím pádem se stávají snadným terčem pro zloděje. V ohrožení jsou nejenom samostatně stojící garáže, ale i ty stojící přímo u domu. Co je tedy možné udělat pro to, aby skrze ně neprošel žádný zvídavý návštěvník? 

Snadné, ale opomíjené rady

Zamykejte. Ačkoliv se to může jevit jako banální věc, velká část lidí stále nezamyká své vchodové dveře, ale častěji právě garážová vrata. To je pak přímá pozvánka pro slídily. Snad každý zloděj, který přišel vyplenit váš hrad, zkusí nejprve vzít za kliku, než vytáhne páčidlo. Tak mu tu práci neusnadňujte. Nezáleží ani na tom, v jak bezpečném sousedství žijete a nakolik mu důvěřujete. Zloděj si nevybírá.

Nezapomínejte otočit klíčem ani u dveří, které vedou z garáže do domu, protože pokud už se někdo dostane do vaší garáže, neotevírejte mu cestu i do obytné části vašeho domu.

Pro dvoukřídlová vrata si například můžete nechat vyrobit závorový systém, díky kterému nebude moci dveře nikdo vyrazit nebo vysadit. Nebojte se investovat také do automatického osvětlení reagujícího na pohyb. Pokud takové světlo před vchod do své garáže umístíte, můžete nočního zloděje odradit. Neposlední možností je pak samozřejmě alarm. Nechte si poradit od odborníků v oblasti garážových vrat

 

Zabezpečit pouze dveře někdy nestačí

Zaměřte svou pozornost i na okna, která často bývají součástí garážového prostoru. I tyto části jsou prostorem, který je náchylný k tomu, aby jej někdo využil jako cestu do vašeho domu. Nabízí se možnost předokenních rolet, které váš majetek také dovedou ochránit. Nejenom, že v zimě zamezí úniku tepla z vašeho příbytku, ale především v letních měsících poslouží jako náhrada za žaluzie, oproti nimž navíc dovedou zabránit vniku zloděje. Mají v sobě totiž bezpečnostní článkové pružiny, které brání nechtěnému mechanickému zdvihnutí.

Nečekejte na to, až vás někdo vykrade. Zaměřte se na zabezpečení domu už dnes. Jak praví klasik – jistota je jistota. Investovat dvakrát do nového vybavení bytu chce málokdo. 
14.06.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444