Žárovky aneb v jednoduchosti je krása

Foto: www.muuto.com

Foto: www.muuto.com

Holé žárovky zasazené do objímky kabelu se stále více objevují v mnoha moderních interiérech. Proč ta jejich jednoduchost tak funguje?

Jednoduše krásná žárovka

Nabídka osvětlení je široká a každý, ať už si libuje v retru, rustikálním nebo industriálním stylu, si přijde na své. Někdy nás však překvapí, jak prosté věci zafungují. Stačí pověsit na kabel obyčejnou, holou žárovku bez stínidla. Možná namítnete, že drát a žárovka trčí z každého zbořeniště. Záleží však, jak k tomu přistoupíte.

Jak zavěsit holou žárovku, aby to nevypadalo, že jste se právě přistěhovali? Jak dosáhnout toho, aby jednoduchost zafungovala? 
Foto: www.muuto.com

Hrajte si s tvarem i velikostí

Designéři na dlouhý kabel zavěšují nadrozměrné kulaté žárovky, ale také třeba “plumeny”, první designové úsporné žárovky na světě. Největší oblibě se však stále těší klasické “edisonky”.
 
Odkryté žárovky mají do fádnosti daleko. Objímky jsou různého materiálu i barevného provedení, a proto si můžete vybrat přesně takovou žárovku, která zapadne do vašeho stylu interiéru. Tomu seversky laděnému budou například slušet dřevěné základy. Objímky se vyrábějí z plastu, porcelánu, kovu, dřeva, ale také například z betonu, který si zamilují fanoušci industriálu. 
Foto: www.alvhemmakleri.se, www.jakubvelinsky.cz 

Smyčky, uzly, kabely

Velkou předností holých žárovek zavěšených na kabelu je jejich variabilita. Jak s jejich designem naložíte, záleží pouze na vás. Do interiéru můžete rozvěsit pouze jednu, a nebo rovnou hned několik takových žárovek. Shluk většího počtu bude působit velice netradičně. Můžete si rovněž pohrát s rozmístěním a barevností textilních kabelů.

Foto:  www.muuto.com, www.kotipalapeli.blogspot.de
 
Různá délka kabelů pomůže v realizaci vašeho dokonalého osvětlení. Žárovky zavěste až ze samotného stropu nebo omotejte kolem trámů či závěsné tyče. Kabely mezi sebou proplétejte a uzlujte do jednoduchých i složitých smyček. Díky nadměrně dlouhému kabelu můžete osvítit i kouty místnosti, kde zrovna nemáte elektrický vývod, nebo kabelem omotat kusy nábytku. Záleží jen na vašem nápadu a kreativitě.
Foto: www.nicety.livejournal.com

Zdroj: http://www.alvhemmakleri.se/, www.muuto.com, http://kotipalapeli.blogspot.de/, http://nicety.livejournal.com/, http://www.jakubvelinsky.cz/
27.07.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444