Zařizujeme domácnost

Kudy k levnému zboží

Zaskočila vás situace, kdy potřebujete pořídit jeden nákladnější nebo např. více nových elektrospotřebičů naráz, vaše úspory na takový nápor nestačí a vy nechcete rodinný rozpočet zatížit půjčkou ani koupí na splátky? Jistý druh řešení pro vás pak může představovat nákup zlevněného zboží.

Nákup z výprodejů může mít rozhodně řadu výhod. Dává spotřebiteli možnost získat velmi levně i kvalitní značkové zboží. V rychle se měnícím světě inovací a stále nových a nových modelů, jimiž jsou firmy nuceny udržovat krok, se třeba jen jednu sezónu staré zboží stává z obchodního hlediska zastaralým. Běžný, často konzervativní spotřebitel řadu nových funkcí, na které si připlácí při nákupu nejnovějšího zboží, přitom ani nevyužije nebo naléhavě nepotřebuje. Proto si rád koupí např. sklokeramickou s pouhým knoflíkovým ovládáním, která sice nepředstavuje ten nejvyšší dosažitelný komfort, ale je za poloviční cenu, než ji mohl získat před rokem. Důležité je jen předem dobře uvážit, jaký druh "zastaralosti" výrobku vám nebude vadit, eventuálně, pokud se rozhodnete pro zboží s nějakým malým vnějším poškozením, jak moc se dotkne vašich estetických požadavků.

Levný nákup na internetu

Na internetu se před časem objevil obchod Podpultovka.cz, který kromě výprodejového zboží nabízí také několik zajímavých výrobků z výstav nebo zboží druhé jakosti. Tento koncept, který úspěšně funguje ve světě si oblíbili také Češi. Tyto výrobky, které mají většinou jen drobné kosmetické vady, popř. byly pouze jednou rozbaleny na výstavě, jsou rozhodně tím nejatraktivnějším artiklem, protože slevy dosahují až 70%. Mikrovlnná trouba nebo lednice se škrábancem na boku, který většinou není ani při vestavbě vidět, mnoha, zejména mladým spotřebitelům, kteří si zařizují třeba jen provizorní domácnost, rozhodně nevadí. Každý jednotlivý nabízený výrobek je zde standardně popsán a připojen je i důvod slevy s případným popisem mechanického poškození povrchu.

 

Častou obavou zákazníků bývá přístup k reklamacím, pokud jde o zlevněné zboží, obavu může zvyšovat i internetový způsob prodeje. Podpultovka.cz zákazníky na své vstupní stránce ujišťuje, že i nákup zlevněného zboží má standardní podmínky tzn. záruku 24 měsíců (záruka se samozřejmě nevztahuje na případnou vadu, kvůli které je zboží levnější.), jak je to dáno zákonem. Zdůrazněna je tu i možnost vrácení zboží do 14 dnů. Zákazník by se tedy neměl obávat, že nemá šanci získat zpět peníze za zboží, které se ukáže jako nevyhovující.

 

Jistou nevýhodou pro zákazníka Podpultovky.cz je fakt, že některé kusy výrobků jsou pouze v omezeném množství (často třeba i 1-2 kusy) a jsou za cenu, za kterou už nikdy nabízeny být nemusí. Svým zákazníkům tu provozovatelé tohoto obchodu radí: Zvažujte dobře, ale neváhejte zbytečně dlouho...

09.03.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444