Ingredience 300 g salátových listů 150 g šunky nakrájené na kostičky 2 vejce 250 ml tučného jogurtu sůl pepř muškátový oříšek máslo na vymazání pekáčku trocha strouhanky |
Postup Salát dobře opereme, lehce spaříme horkou vodou, necháme důkladně okapat a navrstvíme jej na dno vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Vrstvu salátu poklademe kostičkami šunky, použít můžeme i libové uzené maso. Vejce rozšleháme společně s jogurtem, jemně osolíme, opepříme a nakonec vmícháme trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs nalejeme na salát a šunku a pečeme v troubě při 170 °C do ztuhnutí. |
Zapečený hlávkový salát
Jedna z oblíbených domácích zelenin neobohatí náš organismus jen o zdravou vlákninu. Obsahuje i kyselinu listovou, vitamíny C, E, B1, B2, karoteny a minerální látky jako jsou hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo, zinek a jód. Čerstvý salát s různými zálivkmi chutná skvěle, nadbytek sezónní zeleniny se ale dá využít i k přípravě pokrmů teplé kuchyně.