Zapečený hlávkový salát

Jedna z oblíbených domácích zelenin neobohatí náš organismus jen o zdravou vlákninu. Obsahuje i kyselinu listovou, vitamíny C, E, B1, B2, karoteny a minerální látky jako jsou hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo, zinek a jód. Čerstvý salát s různými zálivkmi chutná skvěle, nadbytek sezónní zeleniny se ale dá využít i k přípravě  pokrmů teplé kuchyně.

Ingredience
300 g salátových listů
150 g šunky nakrájené na kostičky
2 vejce
250 ml tučného jogurtu
sůl
pepř
muškátový oříšek
máslo na vymazání pekáčku
trocha strouhanky
Postup
Salát dobře opereme,  lehce spaříme horkou vodou, necháme důkladně okapat a navrstvíme jej na dno vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Vrstvu salátu poklademe kostičkami šunky, použít můžeme i libové uzené maso. Vejce rozšleháme společně s jogurtem, jemně osolíme, opepříme a nakonec vmícháme trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs nalejeme na salát a šunku a pečeme v troubě při 170 °C do ztuhnutí.
04.06.2021 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444