Zaměřeno na venkovní rolety

Rolety oproti žaluziím tvoří jednotnou stínicí plochu a při jejich zatažení můžeme dosáhnout plného zatemnění, nedají se tedy naklápět. Mají však řadu jiných vlastností. Rolety mohou být hliníkové venkovní, exteriérové screenové se speciální látkou určenou do venkovního prostředí, vnitřní látkové nebo střešní. Pojďme si nyní přiblížit ty venkovní.

Venkovní hliníkové rolety

Exteriérové předokenní rolety jsou vhodné především do oken ložnic, protože dokážou místnost při jejich úplném spuštění dokonale zatemnit a také místnost odhlučnit. Tyto rolety mají vysoký termoregulační efekt, šetří tak náklady na vytápění, v létě zase na klimatizaci, kdy současně zabraňují proniknutí tepla do interiéru. V neposlední řadě vytváří obtížně zdolatelnou zábranu v případě vloupání.

Skvělým zástupcem venkovních rolet je roleta Vivera od společnosti ISOTRA, která může být instalována dodatečně na rám okna například při zateplování domu, výměně oken či jiné rekonstrukci. Může být také instalována do speciálního překladu, který se pak zamítne a roleta při jejím úplném zatažení do boxu není na domě téměř vůbec patrná. Ovládat se dá manuálně nebo elektronicky pomocí vypínače či dálkového ovladače. Při provedení s motorem se dají všechny rolety v domě připojit do systému takzvané chytré domácnosti a ovládat spolu s dalšími zařízeními pomocí mobilního telefonu ve speciální mobilní aplikaci.

Samozřejmostí je výběr z mnoha barevných variant lamel, boxu, dolní i vodících lišt. Zajímavá a velmi funkční je varianta rolety Vivera Sectra, kde je zároveň s roletou v jednom boxu skrytá síť proti hmyzu, která se dá ovládat nezávisle na roletě.

Screenové látkové rolety

Screenové venkovní rolety jsou tvořeny speciální tkaninou s různými stupni průsvitnosti. Látka typu Blackout je dokonce plně zatemňující. Hlavní předností screenových rolet je jejich částečná světelná propustnost a variabilita. Tento typ rolet přináší stín bez ztráty výhledu do exteriéru, zároveň však ztěžuje pohled zvenčí do interiérů a zachovává tak soukromí.

Jakýmsi chameleonem mezi tímto typem rolet je screenová roleta ALFA-ZIP a její varianta ALFA-ZIP PLUS, která nabízí zastínění větších ploch. ALFA je vývojovým českým výrobkem společnosti ISOTRA a kromě klasické montáže do oken se velmi často používá jako zástěna do stran pergol.
Screenové látkové rolety čítají širokou produktovou skupinu, takže si jistě každý najde pro daný účel tu svou.

Kromě toho má společnost ISOTRA v nabídce i střešní screenovou roletu Sky, která slouží pro zastínění střešních oken. V létě ochrání podkroví před přehříváním, v zimě zabrání úniku tepla. Navíc chrání okno před poškozením povětrnostními vlivy a tlumí venkovní hluk z deště.

Společnost ISOTRA má dále v nabídce vnitřní látkové rolety, které jsou funkčním a zároveň designovým prvkem interiéru. Všechny rolety a mnohem více si můžete prohlédnout tady: https://www.isotra.cz/rolety.
30.06.2022 | PR
  • ISOTRA a.s.

    ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Na trhu působí již od roku 1992. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie , předokenní venkovní rolety , látkové rolety , solární žaluzie , plisse , japonské stěny , screenové rolety , sítě proti hmyzu , markýzy , verandy a v neposlední řadě pergoly .


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444