Zajistěte si maximální tepelný komfort mimo topnou sezónu

Také to znáte? Topná sezona ještě daleko, ale sychravé dny a chladné večery nejsou výjimkou. Plynový kotel se vám nechce zapínat, nebo jste závislí na centrálních dodávkách tepla. Ideálním doplňkem k plynovému kotli je krbová vložka. Navodí mystickou atmosféru a zpříjemní sychravé dny mimo topnou sezonu. Tento komfort si ale díky zvýšeným pořizovacím nákladům nemůže dovolit každý. A nejde jen o pořizovací cenu krbu, nutností byla donedávna instalace dvou typů komínů.

Dva komíny za cenu jednoho

 
Dvouprůduchový komín Kombigas
- pro ty, kteří si chtějí užívat maximálního
tepelného komfortu po celý rok.
Lze na něj připojit jak plynový kotel, tak
doplňkové vytápění v podobě krbové vložky.
 
Současní stavebníci však mají z čeho vybírat. Vlastnit krb již není výsadou horních deseti tisíc a navíc uživatelé domu s doplňkovým vytápěním ve svém důsledku dlouhodobě ušetří. Na trhu s komínovými systémy se navíc objevila novinka, dvouprůduchový komín Kombigas od společnosti Schiedel za cenu jednoduchého. Na tento typ komínového systému zvládnete připojit jak plynový kotel, tak krbovou vložku. 
 

Nejen nejistá doba nahrává alternativním zdrojům tepla

Dávno jsou pryč doby, kdy bylo vytápění plynem považováno za spásonosné. Výpadky dodávek plynu jsou v dnešní turbulentní době reálnou hrozbou, proto se řada stavebníků uchyluje k využívání zcela jiných typů energií, anebo alespoň uvažují o doplňkovém vytápění, které může vykrýt případný výpadek. Využívání lokálních energií je navíc ekologické. Ostatně doplňkové vytápění podporuje i současná legislativa, která podporuje snižování podílu neobnovitelných zdrojů energie, mezi které se řadí i u nás nejvíce využívaný zemní plyn.
 
 
Relax u krbu. Pohled do plápolajícího ohně
je pro většinu lidí velmi uklidňující.
 

Systém Kombigas odpovídá na současné trendy

V přímé reakci na tyto současné trendy ve vytápění přišla společnost Schiedel s novým komínovým systémem KombiGas, který má v jednom komínovém tělese zabudované dva samostatné průduchy. První keramický komínový průduch je určený pro připojení spotřebiče na pevná paliva (tj. např. krbové vložky). Druhý plastový slouží k odvodu spalin od plynového kondenzačního kotle. Systém vedle odvodu spalin zajistí samozřejmě i přívod spalovacího vzduchu do plynového kotle. Oba komínové průduchy mají optimalizované parametry, které zaručí technicky správné, dispozičně výhodné a ekonomické použití pro oba spotřebiče. Součástí komínového tělesa je navíc další volná šachta, která může být využita například pro připojení solárních kolektorů.

07.09.2016 | PR
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444