Zahradní nábytek, to nejlepší pro váš odpočinek

Zahradu a její doplňky používáme hlavně k odpočinku, relaxaci a čerpání nových sil. Správné využití přírodních ploch na zahradě je předmětem architektonického návrhu, v němž je třeba počítat s terasou, pergolou či přímo zahradním domkem nebo altánem, a v horkých dnech s bazénem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Je milé, trávíme-li čas v příjemném prostředí a odpočíváme u šálku čaje či kávy, sami, ve dvou nebo s přáteli. K takové relaxaci, je ale nutné funkční, pohodlné a vzhledné vybavení - odpovídající zahradní nábytek.
Nábytek, který bydlí venku
Co je zahradní nábytek a jak se liší od interiérového?
Hlavní požadavek na dokonalé zahradní vybavení je stálý tvar a odolnost povětrnostním vlivům v létě a často i v zimě. Tento základní požadavek musí splňovat veškerý nábytek, vystavený extrémním podmínkám, a bez ohledu na to, zda se jedná o nábytek kovový, dřevěný, ratanový či plastový.
Dosáhnout však uvedených požadavků není nikterak jednoduché, ať už se jedná o nábytek vyrobený z jakéhokoliv materiálu. Proto je třeba velice dobře zvažovat nejen výběr tvaru, ale hlavně klást důraz na kvalitní materiál.
Trendem doby je návrat k přírodním materiálům
Dnes již tuzemský trh nabízí široký sortiment nábytku pro venkovní použití. Bohužel jeho kvalita a použité materiály jsou voleny tak, aby cena nebyla příliš vysoká, což se projeví pochopitelně zejména na životnosti.
Trendem dnešní doby (a platí to pro všechny oblasti bydlení bez výhrady) je využití přírodních materiálů. Zahradní nábytek v tom směru není výjimkou. Jenže přírodní materiál, který prošel zpracováním už samozřejmě nemá všechny své původní vlastnosti a v podmínkách exteriéru, kam je určen, vyvstává problém, jak tyto materiály povrchově upravit, aby byla zaručena jejich odolnost vůči vnějším vlivům a nábytek neztrácel na vzhledu, funkčnosti a kvalitě.
Klasika je jistota
Povrchových úprav materiálů pro výrobu zahradního nábytku je samozřejmě víc. Většina z nich odpovídá danému materiálu a daným podmínkám. Proto je před vlastním výběrem dobré poradit se s odborníkem o zvážit všechny specifičnosti vašich potřeb. Obecně ale platí, že je nejlepší sázet na osvědčenou klasiku. Nové metody se totiž mohou jevit z krátkodobého hlediska jako převratné, ale s odstupem času se může ukázat, že šlo o cestu která nebyla nejlepší.
Jeden příklad za jiné: Před časem se začala (zejména v Anglii) objevovat novinka - tlakem napuštěné dřevo. Jde o technologii, která má zaručit dlouhou životnost bez následné potřeby udržovat povrch. Trend se ale neujal. Neprošel hlavně proto, že takto upravený materiál velmi připomínal umělou hmotu a nikoli kvalitní přírodní dřevo. Dnes se už tato technologie nepoužívá...
Zato osvědčená klasika - kvalitní přírodní materiál a vysoká kvalita jeho zpracování - trvá a trvat bude.
Chcete-li proto objevit opravdovou kvalitu klasického zahradního nábytku, navštivte předváděcí centrum společnosti Klasik v Zastávce u Brna, kde si můžete vybrat:
  • masivní zahradní nábytek z akátu
  • zahradní nábytek sklápěcí s kovovou konstrukcí
  • zahradní altány a pergoly
  • gastro vybavení hotelů a restaurací
  • přírodní oleje a vosky pro impregnaci zahradního nábytku
  • zahradní nábytek evropské kvality vyrobený v ČR
    Kontakt:
    Petr Procházka
    Havířská 38
    664 84 Zastávka u Brna
    tel: 546 429 411
    fax: 546 429 413
    e-mail: klasikproch@volny.cz
    www: www.volny.cz/klasikproch
  • 26.03.2003 | redakce Bydleni.cz

    BYDLENÍ.CZ doporučuje

    • Výrobce Stylového nábytku ASTO

      Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

    • JMP - Studio zdravého spaní®

      Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

    • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

      Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

    • Mountfield a.s.

      Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

    • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

      Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


    BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

    REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
    Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444