Záclony dotvářejí interiér

Záclony zůstávají nedílnou dekorací našich domácností, ačkoliv i ony podléhají módním trendům. Nebojte se tedy občas oživit svůj domácí interiér a obléct okna do nového "kabátu". Následující řádky vám mohou posloužit jako malý námět či inspirace.

V zásadě máme na výběr mezi dvěma variantami. Můžeme si pořídit kusovou záclonu, což je rychlejší a jednodušší řešení, které však má svá omezení, a to co do velikosti, elegance i barevného výběru. Mnohem častěji se proto většina lidí přiklání ke koupi metrážového textilu. Náš trh nabízí nepřeberné množství různých designů i materiálů, se kterými šikovnější jedinci či bytoví architekti dokáží vytvořit doslova zázraky.

 

Jak zvolit vhodný materiál a design

Materiál a design vybíráme tak, aby lahodil našemu oku a byl v souladu s celkovým stylem domácnosti. A tak zatímco v tradičně zařízeném pokoji se půvabně vyjímají síťované či žakárové záclony s ozdobným krajkovým zakončením, moderní byt oživí např. zcela průhledná a vzdušná organza. Svůj úspěšný comeback slaví i provázkové záclony. Vývoj se ale nezastavuje, a tak nám výrobci nabízejí stále nové a nové materiály, z nichž některé dokonce umí i rozložit cigaretový kouř či zahubit bakterie. Za zvážení stojí i pořízení záclon se speciální nehořlavou úpravou. Co se týče designu, v českých domácnostech stále hraje bílá prim, ačkoliv postupně si své místo získávají i celobarevné a různě vzorované materiály. Novinkou na trhu jsou pak záclony s potiskem vámi vybrané fotografie. Pokud se rozhodnete pro takovou možnost, z oken se na vás může usmívat třeba vaše ratolest či vzpomínka z dalekých cest. Ať už ale zvolíte jakékoli řešení, jakýkoliv odstín či materiál, dbejte na to, aby záclona dostatečně propouštěla světlo.



Na kolik nás vyjde?

Nejlevnější záclony lze pořídit v řádech desetikorun na metr. Luxusnější a elegantnější však mohou vyjít i na několikanásobek. Také pořízení záclonové žaluzie je o něco dražší než nákup klasické záclony, odpadají však další náklady na zatemňovací závěsy, takže ve výsledku můžete dokonce i něco málo ušetřit.

 

Nakupovat můžete v klasických kamenných obchodech s bytovým textilem, výhodnější ale bývá zásilkový prodej a stále větší oblibě se těší internetové nákupy. Internetové obchody, jako např. RALI Decor, nabízejí široký výběr kusových i metrážoých záclon, závěsy, soupravy a další bytový textil, s nímž můžete výrazně oživit svůj interiér a dodat osobitý charakter vašemu bydlení

20.07.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444