Začíná AQUA - THERM 2008

Foto: IVT

Foto: IVT

Ve dnech 25. - 29. listopadu 2008 probíhá již 15. ročník Mezinárodního odborného veletrhu vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky AQUA-THERM Praha. Ze svého pravidelného dějiště na výstavišti v Praze - Holešovicích byl přesunut do PVA Letňany, kde se koná v původně plánovaném termínu.

AQUA-THERM hostí každoročně téměř 500 firem z celého světa, průměrně jej navštíví přes 40 000 návštěvníků. Z veletrhu zaměřeného převážně na odborníky se v posledních letech stala akce hojně navštěvovaná také širokou laickou veřejností, která zde hledá informace o nízkoenergetické výstavbě a úsporách za teplo, plyn a vodu. Návštěvníci zde tak nehledají jen nové obchodní kontakty, ale také ucelený přehled o novinkách a trendech v oblasti úspory energií. Právě aktuální otázka úspory energií, využívání alternativních zdrojů a stoupající ekologické nároky na výrobu a provoz dělají z AQUA-THERMU Praha klíčovou událost v kalendáři firem i jednotlivců, jichž se tato problematika přímo dotýká. Této tématice je také věnována významná část doprovodného programu, v jehož rámci proběhnou odborné konference věnované energetické náročnosti budov, novinkám v oblasti energeticky úsporných technologií, problematice provozování systémů TZB v budovách či možnostem financování vytápění a zateplování nízkoenergetických a pasivních domů.
Nepřehlédněte na veletrhu

Své produkty na veletrhu představuje mj. firma Regulus . U jejího stánku (hala 4, stánek 322) se mají návštěvníci možnost seznámit např. s kompaktním systémem topení s ohřevem teplé vody pro domácnost využívající tepelné čerpadlo a solární systém EcoAir-EcoEl Solar, s tepelným čerpadlem vzduch-voda nové generace s EVI kompresorem, s tepelným čerpadlem vzduch-voda pro vnitřní instalaci nebo se slunečními kolektory pro zabudování do střešní krytiny.

Švédská tepelná čerpadla IVT všech typů a v široké výkonové řadě nabízí na našem trhu už 10 let firma Tepelná čerpadla IVT. S jejím sortimentem se můžete setkat v hale 6 u stánku 21. Připomínáme také, že k desátému výročí založení této společnosti probíhá prodejní akce, během níž firma nabízí tepelná čerpadla značky IVT za mimořádně výhodných podmínek (zdarma teplá voda na 10 let, 120 m2 podlahového vytápění nebo zemní kolektor).

Otopná tělesa MINOR D600 představuje na veletrhu firma Vladimír Kuba - radiátory. Tato tělesa jsou určena pro teplovodní topné systémy s nuceným oběhem a je možné je použít jak u nově instalovaných topných systémů, tak i při rekonstrukci starších. Otopné těleso MINOR D 600 se vyznačuje malým objemem topného média, a proto je vhodné pro využití v moderních topných systémech, kde je požadována pružnost topné soustavy. Tato vlastnost umožňuje topný systém vybavit automatickou regulací, pomocí které lze dosáhnout významných úspor energie. Podrobnější informace vám poskytnou odborní pracovníci firmy v hale 6 u stánku 027.
Do výrobního programu značky Grundfos, která má zastoupení po celém světě patří In-Line čerpadla Grundfos (jednostupňová čerpadla se sacím a výtlačným hrdlem v jedné přímce). Představují velký posun v účinnosti a přinášejí velké úspory ve spotřebě elektrické energie. Další konstrukční změny znamenají další zvýšení spolehlivosti těchto čerpadel. O sortimentu tohoto výrobce na našem trhu se více dozvíte v hale 2 u stánku 049.

Výrobce kotlů na dřevo, peletky i uhlí, kamen a lázeňských kamen, firma OPOP, s.r.o. vystavuje v hale 4 u stánku 348A novinky ve svém výrobním sortimentu. V nabídce firmy je např. Komplet Bio comfort, který spaluje peletky, představuje pohodlné ekologické vytápění s velmi vysokou účinností za příznivou cenu paliva.

25.11.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444