Wellness nemusí být drahé a zvládnete ho doma

Zdroj: Freepik.com

Zdroj: Freepik.com

Těšíte se na každou volnou chvilku, během které si zajdete do wellness, ale nebaví vás neustále někam cestovat a čekat, až se uvolní zrovna ta vaše vířivka nebo sauna, kterou máte rádi? A proč si takové malé wellness nezařídíte u sebe doma? Ušetříte čas strávený cestováním a dopřejete si oblíbený relax kdykoli budete chtít.

Vana a svíčky nestačí

Že si doma sem tam takové malé wellness uděláte, když si napustíte vanu, dáte do ní perlící podložku a kolem zapálíte svíčky? Je to sice příjemné, ale o wellness tak úplně nejde. Tedy, ještě před pár lety by se o tom tak uvažovat dalo, v dnešní době ale ne. Naše možnosti jsou mnohem větší, můžeme třeba jednu místnost proměnit v relaxační prostor.

Proč mít wellness doma?

Jen si představte, jak přijdete domů z práce, celí unavení, a hned zamíříte do americké vířivky, která vás bude hýčkat masážními proudy, do sauny, která vás prohřeje a posílí vaši imunitu, nebo se posadíte na masážní křeslo. Zní vám to jako pohádka? Proč ji neproměnit ve skutečnost? Domácí wellness má celou řadu výhod, mezi nimi:
  • Relaxovat můžete kdykoli si vzpomenete. Je jedno, zda si do domácího wellness zajdete ráno před odchodem do práce, odpoledne, když se z ní vrátíte, nebo třeba o půlnoci.
  • Do wellness si pořídíte přesně to, co potřebujete a co máte rádi.
  • Budete tu mít naprosté soukromí. Jediný, kdo vás tam může vidět, jsou vaši nejbližší.
  • Nemusíte platit vstupné.
  • Ušetříte čas, který byste jinak strávili na cestě. Díky tomu můžete ve wellness buď pobýt déle, nebo se můžete věnovat tomu, na co jste dosud neměli čas.
  • Do obýváku to budete mít jen pár kroků.
 

Zdroj: Freepik.com
 

Co by v domácím wellness nemělo chybět a jak ho vybudovat?

O wellness má každý z nás jiné představy. Zatímco někomu stačí odpočívárna, kde ho nikdo nebude rušit, nebo kde mu partner provede masáže chodidel, jiný od něho očekává víc. Prvním krokem při plánování wellness je promyslet, co od něj očekáváte.

Než pokročíte dál, je třeba najít místo, kde si wellness zřídíte. Za koupelnu ho určitě nevyměníte, na to je moc malá. Ložnici i obývací pokoj také potřebujete, děti se neobejdou bez dětského pokoje. Máte na wellness prostor? Ve starším bytě nebo domě, kde má každá místnost svůj účel, se místo hledá špatně, u novostaveb si na něj můžete vyhradit extra prostor. Další možností je zřídit si wellness venku, mimo prostor bytu.

Jakmile v tom máte jasno, přichází na řadu finance. Kolik peněz na zařízení domácí oázy odpočinku máte? Od toho se pak odvíjí prvky, které si pořídíte. Půjde o nafukovací vířivku, infrasaunu, domácí bazén, ochlazovací vědro, lehátko pro odpočinek, kneippovy lázně nebo něco jiného? Výběr přizpůsobte i tomu, co máte rádi a jak nejlépe odpočíváte.

Víte, že součástí domácího wellness klidně může být i malá tělocvična, kde protáhnete tělo? V ní pak nesmí chybět nejen posilovací gumy, podložka na cvičení, rotoped, běžecký pás nebo různé masážní válce, bez kterých nemůže proběhnout regenerace svalů po cvičení.

Nezapomeňte ani na prostor k odpočinku

Že odpočíváte v napuštěné vaně nebo vířivce? Ano, to máte pravdu, ale když opustíte jejich teplo, je třeba si na chvíli lehnout a nechat tělo zklidnit, zaměřit se na to, co se ve vašem těle odehrává. Vnímat všechny procesy, zaměřit se sami na sebe, navodit pohodu a až pak se zvednout a jít zase něco dělat.
 
Právě tady má své místo masážní podložka na křesle nebo lehátko, na kterém se zabalíte do deky a umožníte tělu regenerovat. Příjemné může být i vyhřívané lehátko nebo alespoň podložka. Proč se nenechat rozmazlovat ještě o kousek víc? Pamatujte ale na to, že veškerý nábytek by měl být odolný a něco vydržet.
22.08.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444