Vyzkoušejte vertikální žaluzie

Vertikální žaluzie jsou v poslední době velmi oblíbeným stíněním do kanceláří a administrativních budov. A to z jasného důvodu - vypadají elegantně a navíc s nimi lze zastínit opravdu velkou plochu, takže se jich nemusíte bát ani do rodinných domů. Využijete je třeba do francouzských oken či na předělení místností.

Vertikální žaluzie tvoří svislé pruhy látky, které se nejčastěji vyrábí ve dvou rozměrech (89 mm a 127 mm). Nejmenší rozměr sedí ideálně do malých prostor a samozřejmě platí, že čím větší plocha, tím širší lamela. Právě díky této variabilitě může patřit do jakýchkoliv oken, ať už francouzských, prosklených, či třeba do zasedacích místností firem. Vše až do šířky 5,9 m a maximální plochy 12,5 m².  Hodí se i do atypických oken. 

Žaluzie namísto dveří

Svislé stínění má ještě jedno praktické využití – plnohodnotně nahradí posouvací dveře, s kterými se pak dá dokonce předělit místnost. Lamely jsou umístěné v hliníkovém profilu. Pomocí řetízku a provázku je můžete naklopit a zatemnit tak místnost, případně stáhnout a pustit světlo do interiéru.

Jak se stahují? 

Vertikální žaluzie je možné stahovat doprava či doleva, do středu nebo jako oponu až ke krajům. Záleží jen na vás, kde máte více místa, nicméně nábal stažených žaluzií je velmi malý u většího rozměru 13 % z celkové šířky, u menších lamel 9 % z celkové šířky.Nejčastější se používá stahování do stran, ale pokud máte širokou žaluzii a dostatek prostoru, tak ani stahování ve stylu opony nic nebrání. 

Elegantní design dodá šmrnc

Mezi nejčastější používané barvy patří šedá, bílá a krémová, vybrat si však můžete zcela podle svého gusta například cihlově červenou, modrou atd. Barvy je dokonce možné i kombinovat, a tím vytvořit unikátní doplněk, který v interiéru nikdo nepřehlédne. Rozmyslete si také, kolik světla má látka propouštět. 

U každé látky sledujte parametry, jako je gramáž, která určuje váhu látky, dále údaje o odražení, pohlcení a propustnosti.  Obecně platí, že se s větší gramáží snižuje propustnost a zvětšuje zatemnění. Pokud tedy chcete, aby vaše žaluzie stínily jen lehce, podobně jako záclony, zvolte látku o nižší gramáži. 

Jak probíhá montáž?

Kolejnici svislých žaluzií můžete namontovat rovnou do stropu, nebo zvolit montáž do stěny. Vertikální žaluzie se snadno montují i udržují. Stačí, když je občas otřete prachovkou nebo hadříkem namočeným v mýdlovém roztoku. Vertikální žaluzie si můžete pohodlně vybrat z domova na některém z e-shopu, jako je například prověřený prodejce Labona.cz.
08.07.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444