Výtah jako řešení snadného zásobování a dopravy

K pohodlí při dopravě mezi jednotlivými podlažími, k přesunu lidí se zdravotním omezením nebo k zásobování - k tomu všemu a ještě k mnohému dalšímu slouží výtahy. Optimálnímu řešení vertikální dopravy se už 21 let věnuje společnost DOMOVNÍ VÝTAHY s.r.o.

V článku se zaměříme na malé nákladní jídelní, potravinové a zásobovací výtahy. Pokud vás zajímají domovní výtahy, přečtěte si více v článku: Optimalní ředšní výtahů s tradicí už 21 let.

Výtahy pro restaurace, penziony a hotely 

Společnost DOMOVNÍ VÝTAHY s.r.o. malé nákladní nebo také jídelní výtahy vyrábí od nosnosti 50 kg až do 100 kg. Tyto výtahy najdou své uplatnění v každém kuchyňském provozu a všude tam, kde má objekt více než jedno podlaží, kde je nutné zásobovat zbožím, přepravovat potraviny a polotovary k přípravě jídel nebo dopravovat přímo hotová jídla určená ke konzumaci.

Malé výtahy je možné dodat v lakovaném provedení nebo v kompletním nerezovém provedení kabiny, dveří a tlačítek pro ovládání. Nerezové provedení je instalováno především do gastronomických provozů s požadavkem na čistý provoz s hotovými jídly. Samotná instalace výtahu je určena do zděné šachty nebo samonosné ocelové konstrukce. Konstrukci ocelové šachty je možné dodat i s výtahem. Pohony těchto výtahů jsou klasické lanové s flexibilním umístěním strojovny v dolní nebo horní části šachty.

Pro požadavky na vyšší nosnost, dopravu vozíků a palet firma nabízí produkty nákladních plošin a výtahů od nosnosti 200 kg až 500 kg. Tato zařízení jmůže být dodáno v provedení s dopravou obsluhy. Běžné velikosti kabin pro dopravu např. palet je šířka = 90 cm, hloubka = 140 cm, výška= 200 cm. Zařízení se vyznačuje jednoduchou obsluhou a malými požadavky na údržbu.

Stolové nákladní výtahy

Tyto instalace jsou většinou určeny pro dopravu nákladů ze suterénu objektu na volnou komunikaci v interiéru nebo exteriéru objektu. Kabina vyjíždí na úroveň komunikace s otevřením poklopu kabinou. Po zajetí kabiny se poklop opět zavře v rovině s chodníkem nebo s komunikací.

Poklop k výtahu mohou být dodány provedení dvoukřídlý, výklopný na pantech nebo vodorovný, zvedaný kabinou vodorovně s komunikací.

Tyto výtahy mohou najít své užití tam, kde je nutné zásobovat zbožím z ulice nebo z komunikace do nižších skladovacích prostor objektu. Nosnost výtahu 200 kg až 700 kg. Tato zařízení bývá dodáváno v provedení bez dopravy osob a pouze pro dopravu nákladů, např. pro dopravu palet nebo popelnic. Zařízení dodáváme s pohonem hydraulickým.

Ovládání výtahu je uzamykatelné a vždy umístěné na komunikaci v horní stanici.

Výtahy pro jídelny a kuchyně MŠ a ZŠ 

Jídelní výtahy jsou vyráběny v kompletním nerezovém provedení. Nakládání do kabiny výtahu může být v úrovni podlahy pro dopravu vozíků nebo ve zvýšené úrovni ve výšce stolu, v parapetu. Dveře jsou dodávány klasické, ruční jednokřídlé, případně dvoukřídlé nebo svisle posuvné bariéry.

Obvyklá velikost kabiny jídelního výtahu pro běžné zásobování je šířka = 80 cm, hloubka = 80 cm, výška = 80 cm. Malý nákladní výtah může bý dodán také v menších nebo atypických rozměrech, v rozměrech stávající nebo nově vybudované šachty. Výtah lze také umístit do konstrukce ocelové šachty, která může být dodávkou s výtahem.



Pohony těchto výtahů jsou klasické lanové s flexibilním umístěním strojovny. Pohon /stroj lze umístit do výtahové šachty. U typu malého jídelního výtahu, kdy kabina zastavuje ve zvýšené nakládací rovině parapetu, je možné pohon umístit pod spodní stanici na úroveň podlahy. Klasická instalace s pohonem v horní části šachty je dalším řešením umístění pohonu. Technologie je velice kompaktní stavebnicového typu.

Výtahy mají jednoduché a přehledné ovládací prvky, tlačítka přivolat a odeslat do každé stanice, signalizace polohy kabiny a stavu zavřených dveří. Dále kabiny mohou být vybaveny diodovým osvětlením, odnímatelnou dělící přepážkou, případně vytápění kabiny a také komunikátorem „cook“ na způsob domácího telefonu pro rychlou komunikaci mezi podlažími.

Velikosti, provedení a technické vybavení se mohou v jednotlivých aplikacích od sebe lišit. Při návrhu a zpracování výtahu firma vždy vychází z požadavku investora nebo provozovatele. Více na www.domovni-vytahy.cz.
04.08.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444