Výstava šperků "Eros"

V současném českém autorském šperku nalezneme autory, kteří se ve své tvorbě tématikou erotického šperku zabývají zcela otevřeně již po dlouhou dobu. Mnozí z českých šperkařů, ale vytvářejí šperky s erotickým podtextem zcela nevědomě.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Erotické symbolice se totiž v běžném životě nelze vyhnout. Ať chceme nebo ne, objevuje se stále kolem nás a často se stačí jen pozorně dívat kolem sebe...
Společnost COPA uspořádala výstavu Erotický šperk „Eros“ v Hergetově cihelně v Praze. Na výstavě se můžete těšit na nositelné šperky, ale i objekty, které téma erotiky otevřeně vyjadřují nebo jen lehce naznačují. Šperky jsou zhotoveny jak z klasických ušlechtilých materiálů šperkařů, tak z netradičních materiálů jako je guma, textil či dřevo.
Tuto výstavu jste mohli již vidět v roce 1999 v Praze v galerii U prstenu nebo v Muzeu umění v Benešově. Hostovala i za hranicemi - v Bratislavě, Stockholmu a Estonsku. V Hergetově cihelně ji můžete navštívit do poloviny ledna 2004.
Výstava je doplněna katalogem s profesními životopisy autorů.
28.11.2003 | czechdesign.cz
  • CZECHDESIGN.CZ

    Internetový portál nejen o českém designu. Trendy, výstavy, studentský design, historie. Portfolio tvůrců interiérového i průmyslového designu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444