Vyšlo nové číslo Design trendu

Dvacáté číslo revue Design trend vydávané v atraktivní grafické úpravě Design centrem České republiky, přináší několik desítek stran zajímavého čtení z oblasti vizuálního stylu. Jedním z ústředních témat je tentokrát svět akrylátových materiálů Perspex a Lucite.

Bohaté možnosti využití těchto materiálů od efektních reklamních objektů, přes osvětlovací tělesa, exkluzivní sanitární vybavení, vybavení obytných či pracovních interiérů až po dárkové předměty a šperky, představuje Jana Novotná v úvodní pětici článků.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Ke klasickému materiálu obrací pozornost malé ohlédnutí za loňským keramickým sympoziem v Bechyni; v jeho rámci se uskutečnila i dílna, z níž vyšly netradiční a, jak se můžete na sérii fotografií přesvědčit, pozoruhodné návrhy umyvadel, jejichž realizace našly využití např. na toaletách FA VUT v Brně.
Nejzajímavější z osmadvaceti projektů, které se zúčastnily soutěže Whirlpooldesign 2003 o nejlepší návrh designu libovolného elektrospotřebiče představuje anketa s mladými autory.
Druhým ústředním tématem nejnovějšího čísla Design trendu je Promosedia 2003, sedmadvacátý ročník mezinárodního veletrhu židlí, který se v září konal v italském Udine. Dagmar Koudelková a Jana Novotná přiblížují čtenářům atmosféru tohoto významného setkání nábytkářů a slovem i obrazem představují také řadu pozoruhodných exponátů.
Na dalších stránkách časopisu se můžete seznámit ještě např. s jedinečným kuchyňským systémem německé firmy Bulthaup nebo s návrhy mladého designéra Martina Tvarůžka, který se zabývá především zdravotnickým sanitárním vybavením.
08.12.2003 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444