Vyladěná zahrada moderními květináči a truhlíky. Velký přehled zde

Ačkoliv si letos hezké počasí dává docela na čas, přes to nastává zahradní sezóna, na kterou se všichni průběžně připravujeme. Polovina května je ideální k výsadbě květináčů a truhlíků letničkami a jinými rostlinami, jež vám poskytnou bohatě kvetoucí krásu i případnou úrodu.

Ptáte se, jakými květináči a truhlíky si zahrady zútulnit? Co do nich zasadit? Podívejte se spolu s námi na naše tipy. Přidáme inspiraci na originální zahradní dekorace, která u vás v létě prostě nesmí chybět.

Osaďte květináče a truhlíky tradičně i netradičně

Pestrá paleta všech možných barev, tvarů a dokonce i vůní může zdobit vaše květináče i truhlíky. Trendem posledních let je výsadba bylinkami a kořením. Osazují se nepočitatelné kombinace a záleží na fantazii a chutích kupujícího. Za nejoblíbenější a nejpoužívanější bylinky se řadí bazalka, pažitka, tymián, rozmarýn, oregano a máta.

Samozřejmě je však stále v kurzu výsadba samotných květin, tzv. letniček, ať už se jedná o pelargonie, surfinie, petunie, fuchsie, bakopy, milion bells, lobelky a další. Velmi frčí přirozeně laděné truhlíky a květináče ve stylu Provence.

Oblibu si získávají i užitkové rostliny především pak převislé jahody, cherry rajčátka či chilli papričky. I díky těmto rostlinám lze vytvořit vkusné kompozice. 

Obklopte se květináči napříč zahradou

Ať už máte sebemenší zahradu nebo balkón, bezpochyby se najde kousíček místa, kde byste mohli umístit alespoň jeden venkovní květináč. Máte-li tu výhodu, že nejste prostorem omezení, otevírají se vám samozřejmě mnohem větší možnosti. Nechat rozkvést zahradu, terasu, vstupní prostory i balkónové zátiší prostřednictvím květináčů je ideální volba. Nejen, že samotné květy jsou okrasou jako takovou, ale společně s moderním květináčem vytvoří stylovou dekoraci.

Velmi dobrou volbou jsou plastové květináče, které jsou nenáročné na údržbu, svým designem napodobí různé materiály, jsou lehké, zároveň pevné, nerozbitné a výhodou je velice široká nabídka různých velikostí a barev.

Plastový květináč Agawa ve třech velikostech a 4 moderních barvách (terracota, antracit, krémová a mocca) v jemném, matném designu. Jedná se o elegantní květináč, který se hodí v podstatě kamkoliv.


Nádhernou dekoraci ve spojitosti s květinami a rostlinami nabízí plastový květináč Finezia. Můžete jej pořídit v lesklém, ratanovém nebo vroubkovaném designu. Tento moderní květináč se stane dominantním prvkem vaší zahrady, terasy i balkónu. Stačí zvolit vhodnou barevnou variantou, která ve vašem prostředí vynikne, osadit vyjímatelnou plastovou vložku uvnitř a těšit se z krásy této dekorace.



Nižší variantou květináče Finezia je model Juka. Plastový květináč Juka nabízí rovněž 3 typy povrchů – lesklý, ratanový, vroubkovaný, několik velikostí a moderních barev. I tento květináč disponuje vyjímatelnou plastovou vložkou, která usnadňuje osázení.  Pořiďte si květináč Juka, který lze využít k výsadbě nejrůznějších rostlin, zeleniny, bylinek i stromečků.

Ještě to není ono? A co takhle plastové květináče Malwa nebo Lilia? Modely kónického tvaru s vroubkovaným designem jsou rovněž velice šmrncovní, moderní a originální. Pokud hledáte menší květináč, resp. obal na květináč, ať už na bylinky nebo třeba levanduli, kterou chcete umístit třeba na zahradní stůl, pak je ideální možností plastový květináč Magnolia. Tento model je k dostání v zářivých barvách i neutrálních tónech a různých velikostech. 
   
Zleva: plastový květináč Lilia vroubek, Malwa vroubek a Magnolia

Rozmístěte truhlíky na okenní parapety, terasy i balkóny

Velká část balkonů, okenních parapetů, zábradlí a jiných venkovních ploch během letní sezóny rozkvétá díky truhlíkům plných nejrůznějších druhů květin. Plastové truhlíky jsou lehké, odolné, náročné na údržbu, odolají UV záření a velmi variabilní. Udělají velkou parádu zvenčí a koneckonců je lze pozorovat i z bytu. Právě jejich výsadba je momentálně aktuální téma, proto si pospěšte, pokud jste si je ještě nestihli pořídit. Nevíte jaké? Co třeba některé z těchto?

Truhlík Begonie se řadí k velmi trendovým typům. Lesklý, vroubkovaný nebo ratanový povrch se hodí na každou moderní zahradu i do bytu. Z krásných módních barev si určitě vyberete. Součástí truhlíku je vyjímatelná plastová vložka v černé barvě, do níž se rostlinky sadí. S plastovou vložkou můžete jednoduše manipulovat pomocí úchytů na bocích. Truhlík je vhodný na balkónové rostliny, bylinky, trvalky, ale také na zeleninu.


V podobném duchu, jako truhlík Begonie, je řešen truhlík Werbena, který je ještě o něco luxusnější. Nejedná se o typický truhlík, který byste umístili na balkón nebo okna, ale hodí se spíše na terasy, ke vstupním prostorám apod. Efektně jím můžete také oddělit určité plochy na zahradě. Design je rovněž lesklý, vroubkovaný nebo ratanový a opět můžete vybírat z krásných moderních barev, jež se skvěle hodí na zahradu. I v tomto případě je součástí černá plastová vložka usnadňující výsadbu i manipulaci.


Pokud dáváte přednost decentnějšímu provedení truhlíků, pak by se vám mohl líbit plastový truhlík Natura s podmiskou. Povrchová matná úprava dodává truhlíku eleganci a neutrálnost. Na výběr máte ze 3 barev a 4 velikostí. Pořídit k těmto truhlíkům můžete také praktické plastové držáky.


Do podobného duchu je laděn plastový truhlík Bratek s podmiskou, který je ozvláštněn motivem květinek. Samotný truhlík je lesklý, květiny matné a v 3D efektu.  K dostání je ve 3 velikostech a barvách. Dokoupit lze i plastové držáky, kterými truhlík přichytíte na zábradlí nebo plot.

Ještě nejste rozhodnutí? Tak přidáváme ještě dva modely, abyste to neměli tak snadné. Plastový květináč na zábradlí Lobelia a truhlík Lobelia. Jde o stylově podobné modely. První zmíněný je speciální květináč, který je určen na zábradlí a ploty. V druhém případě se jedná o klasický elegantní truhlík, který je na balkón připevnit pomocí dvou typů speciálních držáků.
Zleva: květináč na zábradlí Lobelia, truhlík Lobelia

Veškeré plastové květináče a truhlíky jsou k dostání na e-shopu www.harasim.info. Výběr je opravdu široký a ceny maximálně příznivé. Jedná se o největšího dovozce plastových květináčů a truhlíků v ČR a SR, proto nakupujte u profesionálů.
25.05.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444