Vykouzlete si útulný domov pomocí pár změn

Zdá se vám, že k té pravé útulné atmosféře domova vám stále něco chybí? Chcete doma provést změny, ale nemáte finance na velké investice? Poradíme vám, jak pomocí pár maličkých změn byt upravit téměř k nepoznání.

Minimalismus nebo lapače prachu? Najděte kompromis, který vyhovuje právě vám

Minimalismus je krásný a moderní styl. Doporučuje, abychom žili s tím, co skutečně potřebujeme a ostatních věcí se zbavili. Jenže pokud to s myšlenkou minimalismu přeženeme, na útulnost můžeme zapomenout.

Ani opak však pro mnohé není příjemný. Máte všude samý suvenýr a lapač prachu? Možná proto se doma necítíte dobře. Příliš mnoho věcí může na některé lidi působit stísňujícím dojmem. Nejlepší variantou je něco mezi.

Krása je v detailech

Doma byste se měli cítit pohodlně a příjemně a obklopovat se věcmi, které vám skutečně dělají radost.

To mohou být například s citem zvolené obrazy na zdi (nemusí jít hned o drahé umění, důležité je, aby se vám na obraz příjemně koukalo), přírodní materiály, ale i pohodlné chlupaté deky, do kterých se na podzim s radostí zachumláte a současně působí dekoračním dojmem, polštářky a umělé kožešiny, stejně jako správně zvolené povlaky.

I taková svíčka dovede do bytu přinést kouzlo útulnosti.

Nebojte se kombinovat barvy

Pro duševní pohodu a příjemnou atmosféru jsou rozhodně důležité barvy. Nebojte se jejich kombinací. Zvlášť v detailech, jako jsou deky a výrazné dekorační polštářky, mohou prostor opticky zvětšit a zpříjemnit.

Při výběru barev byste se měli řídit pravidlem, čím větší kousek, tím světlejší a decentnější by měl být. Výrazná tmavá deka může prostor opticky zmenšovat. Naopak dekorační polštářek může v tmavší barvě místnosti dodat šmrnc.

K útulnosti přispívají i vůně

Chybějícím „čímsi“ může být v bytě i vůně. Tu mohou bytu dodat vonné olejíčky, svíčky nebo difuzéry. S vůní je však potřeba nakládat opatrně. Nesmí být příliš intenzivní, to může způsobit naopak nepříjemné pocity či dokonce bolest hlavy.

Správně zvolená vůně (například levandulová) může prospět lepšímu spánku nebo dokonce produktivitě (v takovém případě sáhněte například po vůní borovice a rozmarýnu). Pomáhá od stresu a z domácnosti dělá celkově příjemnější prostředí.

Vidíte? Malé změny skutečně nemusí být drahé, přitom mají velký efekt. 
18.08.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444