Vyhrajte židli s moderním designem dle tradiční výroby

Židle 002 designéra Jaroslava Juřici

Židle 002 designéra Jaroslava Juřici

Málokterý nábytek se dnes vyrábí stejně jako před 150 lety. Avšak u toho ohýbaného z Bystřice pod Hostýnem je tomu tak. Židle tady nevyrábějí stroje, ale lidé. Technologie ohýbání se od začátku zdejší výroby v roce 1861 prakticky nezměnila, ovšem design nábytku ano.

K tomu přispěla především spolupráce s mladými designéry, která vedla k poznání, že design je neodmyslitelnou součástí nábytku. Dobře vyrobený nábytek musí mít dobrý design. To přispělo také k tomu, že společnost TON získala dvě ocenění na prestižní Mezinárodní soutěži RedDot Design Awards a drží i titul Výrobce roku 2010, který uděluje Akademie designu České republiky.

To, že i současní designéři úspěšně navazují na léty prověřenou tradici, dokazuje právě židle 002 od českého designéra Jaroslava Juřici. Ta vznikla jako vítězný návrh soutěže „Bentwood no limits“ (Ohýbání bez limitu), která proběhla u příležitosti výročí 150 let ohýbaného nábytku v Bystřici pod Hostýnem. Designér Jaroslav Juřica tak navázal na tradici Michaela Thoneta a při zachování komfortu a dokonalého designu, posunul jeho legendární židli č. 14, která se sestává z 6 dílů, o kus dál. Šest vydělil dvěma a vznikla 002, která se sestává pouze ze tří dílů, z nichž dva nosné jsou identické.

Dle samotného designéra jde především o jednoduchost a nenáročnost. Díky nim by "nulanuladvojka" měla v očích uživatele fungovat déle i vizuálně. Její současný vzhled založený právě na jednoduchosti je podtržen elegancí klasiky. Konstrukce, která vychází z ryzí funkčnosti, jí také dodává své kvality.

bydlinek

Soutěžte o židli 002

Také se vám líbí jednoduchá elegance této židle vyrobené tradiční technologií? V nové soutěži, kterou jsme připravili ve spolupráci se společností TON můžete tuto ukázku rafinovaně prostého designu vyhrát. Šanci stát se výhercem získáváte, zodpovíte-li správně níže položenou otázku a řádně vyplníte soutěžní formulář. Slosování proběhne v poslední listopadový den 2012, své odpovědi tedy můžete posílat do 29. listopadu.

Soutěž byla uzavřena.
08.10.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444