Vybíráme sporák a kamna

Kamna: Typ 9101

Kamna: Typ 9101

S kamny nebo sporákem se setkal každý z nás. Tyto domácí spotřebiče jsou využitelné po celý rok a v každém ročním období. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Při výběru správného sporáku nebo kamen je dobré vědět, k jakému účelu má sloužit, jaký má mít výkon a rozměry. Představujeme základní typy.

Kamna na dřevo a uhlí

Typ 9101 – kamna jsou vhodná k vytápění menších prostorů a k vaření či ohřevu pokrmů. Mají jednoduchý design a jsou dílensky velmi dobře zpracována. Přední pohledová část je rozdělena na čtyři jednotlivé části, dvířka topeniště, střední kryt zakrývající prostor otočného roštu, dvířka popelníku a malou zásuvku na palivo nebo třísky. Varná plotna je vyrobena z broušené ocele. Dalším praktickým prvkem je spodní otočný rošt usnadňující čištění topeniště. Kamna je možné napojit na komín zezadu, shora nebo z bočních stran. V těchto kamnech je možné topit dřevem, dřevěnými briketami nebo hnědým uhlím. Dva rošty v topeništi nabízí možnost nastavení letního nebo zimního provozu.
 
Typ 9105 – tato kamna budou plnit stejnou funkci jako kamna typu 9101 a jsou vyrobena z podobných materiálů. Na první pohled je zřejmé, že se liší rozměrem a vnějším vzhledem. Větší varná plotna umožní vařit ve více hrncích najednou. Přední kryt z jednoho dílu zakrývá vnitřní litinová dvířka topeniště a popelníku. V topeništi je pouze jeden otočný rošt, nelze nastavit letní nebo zimní provoz.
 

Sporák na dřevo a uhlí

Typy 9100 a 9103 – jsou vhodné k vaření, pečení a vytápění. Zaujmou moderním designem a perfektním dílenským zpracováním. Výhodou je možnost topení dřevem a hnědým uhlím. Sporák má rozměrné topeniště rozdělené na dvě části pomocí roštů. Tyto rošty umožňují nastavení letního nebo zimního provozu. Sporák mám velkou troubu, jejíž součástí je mřížka a jeden hluboký pekáč. Má vynikající schopnost pečení díky navržené konstrukci, která navádí plameny z topeniště postupně kolem celé trouby. Napojení na komín je možné ze zadní strany, z plotny nebo z boku. Vývod je situován vždy v zadním horním rohu sporáku a je na výběr levá i pravá varianta. Pokud hledáte výrobek převážně k vaření a vytápění, je tato varianta ta pravá. U typu 9100 existuje varianta s teplovodním výměníkem, která umožňuje vytápět i další místnosti. 
 


Sporák na dřevo a dřevěné brikety

Typ 9112 – sporák KLAUDIE je po právu označován za designovou záležitost. Jeho vzhled okouzlil již nejednoho zákazníka v České republice i v zahraničí. Propojuje výhody krbových kamen a sporáku. Díky prosklenému topeništi dává možnost vidět plápolající oheň. Sporák je vhodný k vytápění, vaření a pečení. Vnitřní konstrukce a princip provozu je stejný jako u předchozích typů. Trouba je menších rozměrů, přesto dobře funkční. Ve sporáku je možné topit dřevem a dřevěnými briketami. U tohoto typu je zaveden i přívod sekundárního vzduchu, který podporuje dobré spalování a zvyšuje tím i účinnost. Sporák Klaudie má také variantu s teplovodním výměníkem. 

 Sporák: Typ 9112 KLAUDIESporák: Typ 9112 KLAUDIE

 

Kamna na dřevo a dřevěné brikety

Typ 9114 – kamna SOFIE jsou díky svému designu vhodná k umístění do obytných prostor. Jsou určena k vytápění i vaření. Vyznačují se dobrou výhřevností. Mají rozměrné topeniště a poměrně velká vstupní dvířka. Jsou proto ideální na topení dřevem a dřevěnými briketami. Díky proskleným dvířkům umožňují pohled na hořící oheň. Jsou osazena varnou plotnou, kterou lze dobře využít k vaření. Kamna Sofie mají také přívod sekundárního vzduchu k zajištění lepšího spalování. Od začátku tohoto roku se vyrábí i varianta s teplovodním výměníkem.
 
Firma KVS Ekodivize zve na veletrh For Therm
Přijďte se osobně setkat s prodejci, zjistit nové informace a seznámit se s novinkou letošní sezóny - sporákem VSP-9170. Zavítejte na veletrh For Therm, který se bude konat v Praze ve dnech 20. 9. až 24. 9. 2016.
  

Podrobné informace najdete na produktovém webu www.kvs-moravia.cz.
16.09.2016 | PR
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444