Vybíráme klimatizaci vhodnou i pro alergiky

Klimatizovaný prostor je vyhledávaným místem v letních horkých obdobích. Ti, co neskončí na plovárně, si rádi zajdou třeba do nákupního centra, kam přejedou klimatizovaným autem, ze své klimatizací vychlazené kanceláře. Takový den není opravdu dobré zakončit v nadměrně vyhřátém bytě, ve kterém nás čeká tropická noc.

Klimatizace v soukromém interiéru bývá ve 21. století již něco běžného. Aby ne! Zvýší komfort v interiéru během celého roku navzdory rozmarům počasí. Výběr klimatizační jednotky není radno podceňovat. Pokud nechcete pouze chladné a vlhké prostředí, zjistěte si, jaké další funkce může klimatizace nabídnout. Díky novým technologiím zajistí zdravé bydlení i alergikům a astmatikům. 

Žijeme v době, kdy enormně stoupají emise všeho druhu. Emise prachu, CO2, síry, kouře a dalších látek. V ohrožení je tak až 90 % populace. Prachové a pylové částice jsou v ovzduší i bez lidské intervence. O tom by mohli alergici vyprávět. Pro mnohé je jaro osvobozující, krásné a znovuoživující, ale vezměte alergika do přírody a vrátí se slzami v očích a nekonečným kýcháním. 25 % evidovaných osob v České republice trpí určitou formou alergie. Znečištění vzduchu a následná alergie začíná tedy být věcí veřejnou, neboť má následně sociálně ekonomické důsledky.  A to mluvíme jen o těch, kteří alergii řeší a zabývají se jí. Mnozí z nás jsou alergici, ale nijak svůj problém neřeší a přechází ho. Znečištění vzduchu tedy nelze brát na lehkou váhu. Jemné částice, které pronikají hluboko do plic a kardiovaskulárního systému, způsobují závažné zdravotní komplikace. Světová zdravotnická organizace (WHO) odhaduje, že ročně na onemocnění v důsledku znečištění zemře na celé Zemi přibližně 7 milionů lidí.
 
I v oblasti klimatizačních jednotek se výrobci začali zajímat o rozšířené funkce, které tato ohrožená populace ocení. Představme si klimatizační jednotky značky PANASONIC s high technologií nanoeTM X, které nabízí společnost CIUR. V čem tkví kouzlo této vybroušené technologie?


Konečně klimatizace pro alergiky

Většina klimatizací není vhodná pro astmatiky a alergiky. Klimatizační jednotky totiž uvádějí do rychlejšího pohybu vzduch uvnitř místnosti. Takový pohyb mikroskopických částic může u citlivých jedinců vyvolat nechtěnou alergickou reakci. Klimatizace s hi-tech nanoeTM X pracuje na principu volných hydroxylových radikálů, a tak místo množení virů, bakterií a plísňových pórů se naopak zasadí o jejich štěpení a tím eliminaci. Pod pojmem hydroxylové radikály si můžeme představit oxidační činidla, která má každý z nás doma ve své lékárničce, lidově se jim říká kysličník. Při rozbitém koleni jej lejeme do rány, abychom ji co nejvíce dezinfikovali. Radikály v systému nanoeTM X čistí vzduch od oku neviditelných mikrobů. Obecně se tedy jedná o řešení, které nevyžaduje filtry ani údržbu a může fungovat nezávisle na vytápění nebo chlazení.



Každý člověk za den vdechne přibližně 12 000 l vzduchu. Každý z nás by si přál, aby to byl vzduch čistý a bez škodlivých látek. Technologie nanoe™ X, která využívá již zmíněné hydroxylové radikály (OH radikály), eliminuje množení škodlivin, jako jsou bakterie, viry, plísně a pachy. Dokáže je rozkládat, a tím neutralizovat jejich nepříjemné účinky. Klimatizace s touto průlomovou technologií jsou mnohem tišší. To ocení zejména citlivější jedinci, kteří při hluku klimatizačních jednotek nemohou v noci zabrat klidným spánkem.

Technologie nanoe™ X významně zlepšuje vnitřní prostředí. Nebezpečné látky jsou při rychlém opakovaném pročištění odstraněny nejen ze vzduchu, ale zároveň z vybavení místností, například ze závěsů, koberců, nábytku nebo rolet či žaluzií.

Stejná technologie našla využití i v některých domácích spotřebičích, v automobilech, vlacích nebo v letadlech. Jedná se o řešení, které nevyžaduje filtry ani údržbu a může fungovat nezávisle na vytápění nebo chlazení.

Dýchejte lépe s technologií nanoe™ X

Proč se trápit vdechováním špatného vzduchu, když je zlepšení na dosah? Technologie nanoe™ X zabraňuje množení bakterií, virů, plísní, alergenů, pylů a nebezpečných látek, současně dokáže ze vzduchu odstranit zápach a lehce přispívá i ke zvlhčování vlasů a pokožky. Bojovat s alergiemi a nemocemi je prostě s klimatizacemi vybavenými nanoe™ X mnohem snadnější.

Mezi hlavní přednosti klimatizací PANASONIC patří také nízké provozní náklady díky maximální účinnosti, volitelné a jednoduché ovládání pomocí chytrého telefonu.

Klimatizační jednotky Panasonic dodává společnost CIUR a.s.

15.06.2023 | PR
  • CIUR a.s.

    Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR mezi lídry v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává více než 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444