Vyberte si nové bydlení v Ostravě a okolí

Foto: Nové byty Ostrava s.r.o.

Foto: Nové byty Ostrava s.r.o.

Aktuální developerské projekty II.

V první části našeho cyklu o nejnovějších developerských projektech na realitním trhu jsme se nedávno seznámili s výběrem z nabídky nového bydlení v Praze a okolí. V dnešním pokračování si přiblížíme několik možností nového bydlení, které nabízí ostravský region. V pestré nabídce nechybí komfortní atypické byty v kompletně rekonstruovaném historickém domě, atraktivní byty v nové komorně laděné stavbě v blízkosti centra Ostravy, dostupnější rezidenční bydlení v části Slezská Ostrava či rodinné domy v Hlučíně.

Foto: SPR Invest s.r.o.

Foto: Nové byty Ostrava s.r.o.

Secesní bytový dům Opus I.
Developer: SPR Invest s.r.o.

Zrekonstruovaný bytový dům se nachází v klidné lokalitě na okraji Ostravy s možností využití širokého zázemí. Tento projekt se odlišuje od jemu podobných rodinnou atmosférou a komfortem volného prostoru umožňujícím budoucím obyvatelům navodit pocit luxusu v decentním interiéru, sladit svou představu volnosti, relaxace a pohodlí v komorním prostředí secesního domu. Pro svou jedinečnost byl tento dům vybrán architekty spolupracující s ČT k představení developerského projektu v pořadu „Bydlení je hra“, který byl odvysílán na programu ČT 1 letos v březnu. Netradiční pojetí spočívá ve spojení historie a současnosti, kde se snoubí použití nejmodernějších prvků začleněných do původní  koncepce tak, aby nebyla narušena historická atmosféra stavby. V tomto pořadu byl vytvořen vzorový byt architektem I. Proklem kde je představena možnost kreativní volnosti v nově vytvořeném prostoru a dává do určité míry návod pro realizaci vlastních představ dotvoření interiéru, který nabízí  jednoduché, čisté linie otevřeného prostoru s obrovským přístupem denního světla navozující pohodlí a relaxaci. Ceny bytů od 2.900.000,- Kč do 4.400.000,- Kč.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: Viladomy GEMINI, s.r.o.

Viladomy GEMINI
Developer: Viladomy GEMINI, s.r.o.

Představujeme bydlení v novostavbě, která je vytvořena na míru vaší rodině. Bytová výstavba je těsně před kolaudací a nachází se v klidné lokalitě Ostrava - Nová Bělá s výhledem na pohoří Moravskoslezských Beskyd. Jde o místo s velmi dobrou dopravní dostupností a veškerou občanskou vybaveností. Projekt je koncipován jako rezidenční bydlení v uzavřeném komplexu s okrasnou zahradou vč. závlahového systému, uprostřed zahrady se nachází odpočinková zóna. Developerský projekt zahrnuje dva třípatrové domy s celkem 24 bytovými jednotkami o velikosti 1+kk – 3+kk (s možností sloučení bytových jednotek), v podzemí se nachází 28 garážových stání, odkud Vás pohodlně vyveze výtah přímo až k Vašemu bytu.  Projekt se vyznačuje moderní architekturou s použitím kvalitních materiálů (např. eurookna, dřevěný obklad fasády – červený cedr aj.) a technických stavebních řešení (např. venkovní žaluzie na elektrický pohon, videovrátný, vyhřívaný vjezd do garáží). Snahou vyjít klientovi maximálně vstříc, zvolil developer možnost si individuálně změnit nabízený standard u obytných místností, koupelen a WC (dlažba, obklady, sanitární vybavení, zásuvky, vypínače). Ke každé bytové jednotce náleží balkón nebo terasa, ceny bytů vč. DPH se pohybují od 1.300.000,- Kč  do 3.700.000,- Kč.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: Nové byty Ostrava s.r.o.

Nové byty Ostrava - Heřmanice
Developer: Nové byty Ostrava s.r.o.

Rezidenční bydlení v klidové zóně u lesa. Přímo u pozemku je zastávka trolejbusu, v dosahu je škola, školka, zdravotnické zařízení, Penny market a zoo. Do centra Ostravy je to trolejbusem asi 15 min, autem 5 minut. Areál má rychlou dostupnost napojení na budovanou dálnici D1. Městská část Slezská Ostrava tímto bytovým komplexem získala moderní rezidenční čtvrt s možností dalšího rozšíření bydlení v lokalitě Heřmanice. V rámci výstavby bylo postaveno 15 bytových domů na pozemku o rozloze cca 3,2 ha. Ve dvanácti bytových domech je po osmi bytech, ve třech domech je dvanáct bytů, tedy celkem 132 bytových jednotek. Pod každým domem se nachází čtyři samostatné garáže s vraty na dálkové ovládání a vstupem do domu, k bytům je pak přidělen i sklepní box. V každém domě jsou v přízemí dva byty, které mají vstup z terasy přímo na zatravněnou zahrádku, která je součástí daného bytu. Pokud jde o velikost bytů, zájemci si mohou vybrat od 1+kk až po 4+1mezonet v rozmezí 30 až 130 m2 obytné plochy. Součástí každého bytu jsou terasy a balkony. Domy jsou navrženy s ohledem na úspornou energetickou bilanci, každý byt má ve standardním vybavení obklady, dlažby, plovoucí podlahy, vnitřní obložkové zárubně s dveřmi, dřevěná eurookna a předměty sanitárního vybavení. Ceny bytů od 1.123.132,- Kč bez DPH.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: STING Development, s.r.o.

Bytový dům Vítězná
Developer: STING Development, s.r.o.

Nový bytový dům na ulici Vítězná je umístěn v lokalitě, která patří k posledním prolukám klidové části centra města Ostravy. Jedná se o výbornou adresu, navíc jsou v blízkosti Komenského sady a do centra je to co by kamenem dohodil. Architektonické pojetí tohoto domu je velmi atraktivní. Už zvenčí zaujme, ale dokonale zapadá do okolí. Dispozice bytů jsou ve všech variantách a ve všech bytech jsou oblíbená francouzská okna. Každá bytová jednotka má dřevěné podlahy, kvalitní zařizovací předměty v koupelnách a dýhované dveře. Tento dům se v několika segmentech liší od „běžných“ developerských projektů. Jednoznačnou devizou je zeleň. Jedná se o komorní projekt čítající pouhých 19 bytových jednotek, na patře jsou maximálně tři byty. Velmi neobvyklá je velikost terasy 50 m2 u bytů v přízemních prostorách a v posledním podlaží. Samozřejmostí jsou podzemní parkovací stání. Přesto, že je projekt ve fázi hrubé stavby, už v tuto chvíli je prodáno vice než 68 % bytových jednotek, k mání je tedy posledních 6 bytů. Kolaudovat se bude ještě letos. Obavy ohledně dokončení stavby mohou jít stranou díky silnému investorovi, který je zárukou bezproblémové realizace projektu a jeho dokončení. Ceny bytů od 1.815.469,- do 4.621.416,- Kč bez DPH.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: 1. Ostravské Centrum Bydlení

Rodinné domy Hlučín
Developer: 1. Ostravské Centrum Bydlení

Projekt je umístěn nedaleko centra Hlučína s napojením na ulici Rovniny. Lokalita disponuje vynikající občanskou vybaveností v docházkové vzdálenosti od budovaných domů se širokou nabídku služeb a nákupních možností. Ve městě jsou umístěny mateřské, základní a střední školy, poliklinika a ordinace odborných lékařů. Výborná dopravní dostupnost do Ostravy a Opavy je zajištěna pravidelnými linkami MHD a ČD. Uzavřený celek deseti jednogeneračních rodinných domů ve skupinách po dvou a třech je umístěn v klidné lokalitě blízko centra města Hlučína. Domy jsou velikosti 4+kk se zahradou, nepodsklepené, dvoupodlažní s pultovými střechami. Komfort parkování je zajištěn dostatečným množstvím parkovacích míst. Tvůrci projektu vsadili na jedinečnost, originalitu a dynamické pojetí vnějšího designu, který umožňuje i zajímavé vnitřní dispozice. Dům je v základním půdorysu čtvercový 10 x 10 m s vybráním 1/4 pro zpevněnou plochu vstupu a vjezdu. V obytné části je zádveří, hala, hygienické zařízení, obývací pokoj s jídelnou a kuchyní. Prosklenou stěnou je zajištěn vstup do zahrady. Z obývacího pokoje je zalomeným schodištěm zpřístupněno 1. patro se třemi pokoji a hygienickým zařízením. Jeden z pokojů ve 2. NP má také balkón. Termín dokončení výstavby: konec roku 2010 až červenec roku 2011. Prodej bude zahájen 1. 8. 2010.

29.07.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444