Všichni chtějí v domě světlo, dokud ho není příliš

Velké prosklené plochy v rodinných domech jsou moderní. Novostavby i rekonstrukce starých domů dnes často dávají důraz na velká francouzská okna směrem na jih a na jihozápad. V domě je více světla, člověk má pocit spojení s přírodou, v zimě chytá i nízké slunce. U velkých prosklených ploch však může být obzvláště v létě problém s přehříváním interiéru. A nejen to, problémem může být i soukromí, když vám někdo postaví před velkými okny nový dům.

Venkovní rolety na francouzská okna

Když už uvažujete o velkých prosklených plochách a francouzských oknech, měli byste myslet i na funkční stínící techniku a ideálně i dostatečný přesah střechy. Pro francouzská okna nebo celé prosklené zdi se hodí asi nejlépe venkovní rolety, případně venkovní žaluzie nebo alespoň kazetové markýzy. Každopádně počítejte s venkovním zastíněním, protože clona v exteriéru má až třikrát lepší účinnost než clona v interiéru.
 
 
Venkovní roleta udrží za okny nejen světlo, ale hlavně i teplo ze slunečních paprsků. Můžete na ně mít i praktické venkovní ovládání a ještě lépe i sluneční a větrná čidla. Tak se vám roleta v létě automaticky zatáhne a vytáhne podle počasí. Venkovní rolety se hodí i v zimě, zlepšují tepelně izolační vlastnosti domu a v neposlední řadě odrazují zloděje, protože ti musejí překonat o jednu překážku více.

Když si chcete pořídit rolety na opravdu velké skleněné plochy, je potřeba s tím počítat už při stavbě domu nebo výměně oken. Ideálně tyto větší rolety a jejich parametry konzultujte už předem se zkušenými výrobci či prodejci, zastínění velkých ploch má svá specifika. Montáž stínící techniky se vyplatí udělat co nejdříve, klidně ještě před zimou, ať využíváte její přednosti už tuto zimu.
 

Ať stínící technika ladí se zbytkem domu

Venkovní zastínění mění i vzhled domu. Při výběru myslete kromě praktičnosti i na estetiku. Vybírejte takové barvy, které ladí s fasádou domu, ale také s garážovými vraty, s vchodovými dveřmi, dokonce i s ploty či s barvou střechy. Kromě venkovních rolet je možno použít i kazetové markýzy, venkovní žaluzie nebo můžete elegantně kombinovat více stínících prvků.

TIP: Aby vám fasáda domu krásně ladila. Přečtěte si tipy jak sladit jednotlivé prvky domu.
Prosklené stěny a francouzská okna jsou krásná, ale myslete na to, že mají nejen výhody, ale i nevýhody, což je v tomto případě nutnost pořídit si účinnou stínící techniku.
05.11.2018 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444