Vše pro nové bydlení na jednom místě

Milujete design a zajímáte se o novinky, které se v této oblasti objevují? Scházelo vám místo, kde byste našli to nejlepší z oboru stavitelství a architektury? Pak zavítejte do centra Kaštanová v Brně nebo do Centra bydlení a designu Křižíkova v Praze.

Ve dvou významných městech České republiky vznikla centra, která shromažďují ty nejvýznamnější firmy a produkty z oblasti stavitelství, architektury a interiérového designu.

Ať už jste architekt, developer nebo obyčejný zájemce o nový rodinný dům, ať už chcete rekonstruovat dům nebo třeba jen vylepšit obývací pokoj, v prostorách výjimečných projektů Kaštanová a Křižíkova dokážete najít řešení. 
 

Od počátku stavby až po finální  design interiéru

 

Kaštanová se představuje

V areálu, který se rozkládá na pozemku o rozloze 20 000 m2, můžete procházet 14 showroomů a seznámit se s těmi nejvýznamnějšími designovými značkami a stavebními firmami. Na jednom místě najdete to nejlepší z oboru stavitelství i architektury a vy tak můžete plánovat od samého počátku hrubé stavby až po finální doladění interiérového designu.  
 

Z designových značek a svatebních firem vybíráme: kuchyně a sedací soupravy Deho, koupelny Keraservis, designové látky a tapety Optimal interier design, světelné studio Hormen, podlahy Supellex, interiérové dveře Pivato, firmy Ytong, Presbeton, Roto střešní okna, světlovody Lightway, cihly Heluz a mnoho dalších firem a značek.
 
Centrum Kaštanová nabízí také zázemí architektům, projektantům a designérům, kteří budou moci prostory využít pro svou práci, obchodní jednání a schůzky (jednací a školící místnosti, design kavárna). Na jednom místě je možné se setkat s důležitými obchodními partnery, navštívit dodavatele, nechat se inspirovat v showroomech a přitom neztrácet čas přejížděním z místa na místo. 
 

 

Kdo stojí za podobou Kaštanové?

Autorem podoby centra bydlení a designu Kaštanová je architekt David Šrom ze studia PROAM ARCHITEKTI. Ten společně se svým týmem vtiskl průvodně průmyslovému a skladovacímu areálu v Brně nový, neotřelý ráz.
 
 
Ing. arch. David Šrom  
„Obecně, stěžejní pro vzhled domů, ať už se jedná o jakýkoliv typologický druh, je funkce a místo, kde se nachází. To by se mělo do jeho uspořádání i vzhledu propsat. Na Kaštanové se nacházíme v průmyslovém areálu s provozními a skladovacími objekty různého stáří a rozmanitého vzhledu, což jsme pojetím nového objektu a přístaveb nechtěli popřít. Zároveň se však do stejného území vkládá něco nového, nečekaného. Proto je hlavní neutrální hmota objektu doplněna o výraznější objekt,” říká k projektu Kaštanová architekt David Šrom.

„Asi nejvýraznějším prvkem jsou pro většinu lidí dva dlouhé přízemní objekty naproti sobě – takzvané  „obrazovky“. Plně prosklené čelní fasády se vstupy do showroomů jsou rámovány zlatavým kazetovým rámováním s kšiltem," dodává David Šrom.

 

Centrum bydlení a designu Křižíkova se představuje

Centrum bydlení a designu Křižíkova je unikátním prostorem, který usnadňuje setkávání a navazování spolupráce architektů, developerů, stavebních firem a koncových zákazníků.

Ať už stavíte, rekonstruujete či jste na počátku projektu, v 8 designových showroomech si vyberete kompletní sortiment - interiér i exteriér. Navštívite-li showroom osvětlení, dveří, koupelen nebo podlah, vždy a všude se vám bude naplno věnovat odborník pro daný sortiment.

Křižíkova, přesahující svou rozlohou 1000 m2, je plná inspirace a kvalitních produktů. Navštivte nás, načerpejte inspiraci a ptejte se na cokoliv, co vás zajímá - splňte si svůj sen o bydlení.
 
 
Více informací na adresách: www.kastanova.cz a www.krizikova.cz

Zdroj: archiv firmy, Byzmag.cz
20.06.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444