Vkusné umyvadlo podpoří jedinečný styl vaší koupelny

Koupelna už dávno není jen nutnou a fádní součástí každé domácnosti. Je především místem odpočinku a relaxace. Prostorem, kde design hraje jednu z hlavních rolí.

Vedle obkladů a dlažeb je potřeba správně vybírat i umyvadlo. To totiž teprve dodá koupelně tu pravou tvář. Zapomeňte na dříve obvyklé bílé ovály a odvažte se! Na trhu je dnes materiálově i stylově pestrá nabídka, je škoda ji nechat opomenutou.

Podle čeho tedy vybírat? Nejdříve si zvolte typ umyvadla podle jeho umístění. Pro roh místnosti tedy volte umyvadlo rohové, v případě dostatku prostoru obdélníkové či čtvercové a pokud budete chtít rozbít ostré hrany, pak sáhněte k oválům či nejrůznějším atypickým tvarům. Druhý aspekt volby je také poměrně zásadní, a sice má-li být umyvadlo závěsné, volně stojící anebo integrované do koupelnové skříňky.

Třetí kritérium, které musíte zohlednit, je styl a od něj se odvíjející materiál. Milovníci rustikálních a retro stylů sáhnou nejspíš po přírodním kameni anebo jeho imitaci, zastánci moderních prvků zase po sklu, smaltu či keramice. Alfou a omegou však je, aby volba stylu umyvadla a další sanitární keramiky nebyla v rozporu s vybranými obklady a dlažbami. Respektive s celkovým vyzněním koupelny.

Kamenná umyvadla - luxus ve znamení přírody

Pokud jste zatoužili po kamenném umyvadle, rozhodně nečekejte klasický bílý obdélník, který neurazí, ale také nezaujme. Naopak, každý kus je jedinečný originál co do členitosti, kresby i barvy. To ale zdaleka neznamená, že musíte mít v koupelně hroudu balvanu. Kupříkladu do hladka vyleštěná a do oválu opracovaná umyvadla v tmavě hnědých odstínech zachovají originální ráz přírodniny a zároveň udělají z vaší koupelny luxusní prostor bez jakéhokoli kompromisu.


Pro ještě větší umocnění přírodního dojmu lze zvolit neopracovaná kamenná umyvadla, která zachovávají vlastní strukturu a osobitý tvar nerostu. Skvělá je jejich kombinace se dřevem, skleněnou mozaikou a jednobarevnými obklady s kamennou kresbou. Pokud se ztotožníte se rčením, že v jednoduchosti tkví krása, jsou pro vás kamenná umyvadla tím pravým.

 

Skleněná umyvadla - efekt až na prvním místě

Čisté, jednoduché tvary, přírodní barvy bez prvoplánové okázalosti, přitom na první pohled půvabné. Na údržbu náročnější, výsledný efekt ale rozhodně stojí za to. Sklo v kombinaci s černou a bílou vytvoří prostor, který se neomrzí.



Hladká a do oválu opracovaná umyvadla ve zlaté, stříbrné nebo platinové barvě v kombinaci se stejnobarevnými obklady a dekorem promění koupelnu v okouzlující místo, ze kterého se vám nebude chtít odejít.


Keramická umyvadla - nepřeberné množství možností

Jsou praktická, obvyklá a snadno se čistí. To však neznamená, že nemohou být kvalitní, krásná a jedinečná. Vyrábí se v mnoha tvarech i designech, a proto se hodí k různým typům odkladů, dlažeb i dalších doplňků. Na své si přijdou stoupenci rustikálního i retro stylu, stejně tak jako milovníci moderního designu. Keramické umyvadlo imitující cementové provedení například od přírodní předlohy takřka nerozeznáte, vaše peněženka však rozdíl zcela jistě pocítí.

28.09.2017 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444