Víte, kdo vás chce navštívit?

Jste sami doma, když vás v noci překvapí nečekaná návštěva. Nebo jiná situace: někoho netrpělivě očekáváte, ale musíte odejít. Jak se na tyto běžné okamžiky připravit? Odpovědi mají společné jedno – domácí videotelefon.

Získejte přehled o tom, co se děje za dveřmi

Doma se chce každý cítit bezpečně. Tomu dnes umí významně napomoci domácí videotelefon, díky kterému dobře vidíte, kdo vás chce nebo chtěl navštívit nebo kdo se právě pohybuje kolem vašeho domu.

S patřičnou reakcí vám pomůže videotelefon Somfy V600 Pro obsahující kvalitní sedmipalcovou barevnou obrazovku. Díky té můžete před podomním prodejcem snadno předstírat, že nejste doma či rychle přivolat policii, pokud se kolem vašeho domu pohybuje podezřelý člověk nebo rovnou skupina lidí.

V žádném případě se vám s videotelefonem nestane, že do domu pustíte někoho neznámého. Venkovní část videotelefonu Somfy V600 Pro navíc obsahuje přisvětlovací LED diody a snímač otisku prstů, takže svou bezpečnostní funkci plní dokonale.

Zmeškané návštěvy

Tento domácí videotelefon pomůže i v příjemných situacích. Do své paměti totiž umí uložit obrázky návštěvníků, které si můžete po svém příchodu prohlédnout a dozvědět se tak, kdo vás chtěl třeba neohlášeně, ale příjemně překvapit. Díky této funkci „zmeškaných návštěv“, kterých si videotelefon umí pamatovat až 400, jste informováni o každém návštěvníkovi. Kvalitu obrazu můžete navíc zesílit připojením monitoru a důležité je samozřejmě nastavení úhlu kamery.
 
Obrázek vlevo: videotelefon Somfy V600, vnější jednotka v provedení antivandal s led kamerou a snímačem otisku prstů 
Obrázek vpravo:  videotelefon Somfy V600, vnitřní jednotka se 7” barevnou obrazovkou 

Videotelefon, který ovládá i rolety

A nejde jen o bezpečí. Takto vybavený videotelefon znamená pro své uživatele i značné pohodlí. Snímač otisku prstů umožňuje jednoduše (a zároveň bezpečně) ovládat bránu a elektrický zámek na brance. Interiérová část videotelefonu pak díky integrovanému vysílači umožňuje ovládat až pět výrobků nebo skupin zařízení – například žaluzie, rolety, střešní okna či osvětlení. Díky jednomu videotelefonu tak můžete snadno, bezpečně a pohodlně ovládat téměř celou domácnost

Obrázek vlevo: Vstupní dveře Lomax Perito Tamara

Obrázek vpravo: Řez hliníkových dveří Lomax

Kvalitní dveře jsou základ

Nejlepším společníkem kvalitního videotelefonu jsou samozřejmě kvalitní vchodové dveře, které by měly dům chránit nejen před zloději, ale také před požárem nebo hlukem. „U hliníkových dveří Lomax Aktiv jsou standardem tříbodové zámky s automatickým uzamykáním, skryté čidlo pro zabezpečovací systém, kování s překrytím proti odvrtání včetně možnosti rozšíření o biometrické zabezpečení. K dispozici jsou také kódové klávesnice a bluetooth ovládání. To vše je skryto uvnitř dveří,“ vysvětlil Bohuslav Bartůněk ze společnosti Lomax, která nabízí vchodové dveře z hliníkových profilů.

Nejde jen o hlavní vchod

Běžnou součástí domu jsou i boční vchody, například ze dvora. „Pokud tyto vstupy osadíte těmi nejlevnějšími typy dveří, které nemají prakticky žádné nebo pouze minimální zabezpečovací prvky, tedy obyčejný zámek, riziko vloupání je velmi vysoké,“ doplnil Bartůněk s tím, že bezpečnost dveří zvyšuje i vhodné kování, zámek a výplň.
10.06.2015 | PR
  • SOMFY, spol. s r.o.

    Francouzská společnost Somfy působí na českém trhu od roku 1996, je největším světovým výrobcem pohonů stínicí techniky (rolety, žaluzie, markýzy), ale i motorů pro vrata a brány. To vše můžete ovládat přes svou chytrou domácnost TaHoma, nově i svým hlasem.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444