Víme, kam se obrátit, když potřebujete kovoobrábění

Propracované stroje, výrobky a další důležité kovové součástky by neexistovaly bez možnosti, jak efektivně a hlavně přesně obrábět nejrůznější slitiny. Díky moderním technologiím je téměř každý plán splnitelný. Ovšem jen málo z firem, které se věnují výrobě a kompletaci, si dokáží připravit základní díly. A přesně z toho důvodu existují specialisté na kovoobrábění. Co všechno umí a jaké technologie používají?

Přesné CNC obrábění


Jak, co možná s největší přesností, získat kovovou součástku, kterou potřebujete pro svůj přístroj? Prvním krokem je samozřejmě návrh a nákres. Následně se tento předpřipravený projekt proměňuje v realitu s pomocí CNC stroje. Principem fungování CNC obrábění je řízení počítačem pro perfektní přesnost každého pohybu. Tímto způsobem se opracovávají slitiny, ocel, hliník i neželezné kovy, jako jsou bronz, mosaz nebo měď.

S pomocí CNC obrábění se vytváří součástky, které mají netypický tvar, a bylo by složité vyrábět je běžnou cestou. Při použití nejmodernějších technologií a softwaru pro přípravu podkladů se vytváří nejenom jednotlivé kusy, ale dají se takto vyrobit i celé série o větším množství dílů. Tuto technologii je dále možné rozdělit na CNC soustružení a frézování.

Profesionální kovoobrábění


Klasické konvenční soustružení materiálů představuje poměrně dlouho používanou technologii, jak kov přetvořit ve výrobek požadovaných tvarů a rozměrů. Profesionální kovoobrábění se provádí na hrotových soustruzích. Opět je možné nechat zhotovit celou větší sérii, ale klidně i jeden kus výrobku.

Základní výrobek se připravuje pomocí hrubování povrchu frézováním. Všude tam, kde stačí hrubý výsledek, jde o vhodnou technologii. Klasické kovoobrábění je však šetrnější a s preciznějším výrobkem, který splňuje normy. Na internetových stránkách firmy jsou uvedeny maximální limity rozměrů pro obrábění či hrubování. Pokud však máte atypické požadavky, zkuste zadat přímou poptávku, protože třeba existuje jiné řešení, jak připravit požadovaný tvar a velikost výrobku, jaký potřebujete.

Strojírenská výroba různého druhu


Každá strojírenská výroba nabízí více technologií, jak se dostat k požadovanému výsledku. Některé jsou vhodnější pro dané slitiny a požadovaný výsledek. Profesionální společnost se zaměřením na strojní obrábění pomocí soustružení a frézování připraví ideální řešení. Bez problémů je možné vyrobit příruby, labyrinty, lišty, kluzná pouzdra a podobné.

Veškeré díly jsou dodávány včetně měřícího protokolu a materiálového certifikátu, který je zárukou kvality a následně očekávaných vlastností od daného dílu. Díky tomu se dají obráběné výrobky použít v nejrůznějších přístrojích, na stavbách a podobně se zárukou kvality. Všechny kroky výroby a hlavně výsledná práce splňují požadavky normy ISO 9001:2015. Kvalifikovaný personál je připraven individuálně řešit jakoukoliv zakázku s cílem maximální spokojenosti klienta.

Spolupráce s profesionály pro přesné výsledky


Zadat poptávku na strojírenskou výrobu je snadné, když víte, kam se máte obrátit. Kvalitní reference a dobré výsledky představují investici hlavně do vašich strojů, kam kovové prvky poputují. Perfektní zadání je totiž pouze první částí úspěchu. Ve specializované firmě na obrábění UCB Technometal, s.r.o. už se postarají o výrobu. K tomu potřebují moderní stroje a technologie, díky kterým je možné získat přesné výsledky.

Kvalita výrobků a použitých materiálů je ověřována několika různými metodami. Přesné parametry slitiny jsou totiž mnohdy klíčové pro odpovídající vlastnosti celého přístroje a zajištění chodu spolu s bezpečností.
08.06.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444