Venkovní žaluzie - ochrana před ostrým světlem i přehříváním místností

Léto se blíží a vy se rozmýšlíte, jaké pořídit stínění, abyste si doma zajistili příjemné klima. Vsaďte na venkovní žaluzie. Oceníte je během celého roku. Dokážou totiž uspořit energie nejen za chlazení, ale i za vytápění v zimních měsících.

Ochrana před horkem zvenčí

Během horkých dní se místnosti ve vašem domě mohou přehřívat, a to zejména v případě, že jsou orientovány na jih. Venkovní žaluzie představují jednoduchý způsob jak nevpustit horký letní vzduch dovnitř. V tomto spočívá zásadní rozdíl oproti vnitřním žaluziím, které sice stíní, ale přehřívání místnosti nezabrání. Navíc venkovní žaluzie mohou snížit náklady na klimatizaci.

 

Jednoduchá regulace světla

Regulace světla - jeden z hlavních důvodů, proč stínicí techniku pořizujeme. Jaký je rozdíl mezi venkovními žaluziemi a roletami? 

Venkovní žaluzie díky sklápěcím lamelám umožňují plynulé nastavení intenzity světla v místnosti. Rolety mají naopak lamely pevně spojené, a proto je není možné naklápět. Musíte je buď spustit, nebo povytáhnout. 
 

Ochrana oken před vnějšími vlivy i nezvanými hosty

Věděli jste, že instalací venkovních žaluzií můžete významně prodloužit životnost oken? Například při silném větru získáte účinnou bariéru před možným poškozením. Pevné venkovní žaluzie dokážou také částečně izolovat hluk z ulice a jistě odradí případného zloděje, který by musel překonat o jednu překážku více.

 

Spolehlivá ochrana soukromí

Venkovní žaluzie zajistí dokonalé soukromí. Majitelé rodinných domů, ale i pracovníci v komerčních prostorách ocení, že není do interiéru vidět. Omezeného pohledu zvenčí dosáhnete dokonce i při částečném naklopení lamel. Část světla tak bude do interiéru pronikat a vy se přesto budete cítit v pohodě a bezpečí.
01.06.2022 | PR
  • Alumix s.r.o. - hliníkové systémy

    Žaluzie a rolety jsou ozdobou každého okna. Firma Alumix nabízí široký výběr žaluzií, rolet, bioklimatických pergol, markýz a veškerých produktů, jenž vám pomohou zastínit či zasklít požadovanou plochu. Společnost má desetiletou praxi v oboru stínicí a zasklívací techniky v České republice. Velký důraz klademe na kvalitu produktů. Všechny zakázky řešíme individuálně a s nejvyšší pečlivostí podle přesných požadavků klienta.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444