Velkoformátové obklady z tvrzeného skla - skvělé praktické vlastnosti a originální možnosti

Sklo je krásný materiál, z něhož za víc než pět tisíc let od jeho vynálezu lidé vytvořili mnoho úžasných výrobků. Během této dlouhé doby se také neustále zdokonaluje technologie jeho výroby pro nejrůznější účely a tak se dále rozšiřují příležitosti k jeho využití. Tvrzená skla, která patří v tomto procesu zdokonalování k vrcholům, přineslo bezpočet nových možností realizace skla v řadě oblastí, mimo jiné také v architektuře i ve vybavení interiérů.

Pokud jde o interiér, své místo dnes nachází tvrzené sklo také v kuchyni. Kromě například prosklenných dvířek kuchyňského nábytku nebo pracovních desek může jít také o méně očekávané využití v podobě kuchyňských obkladů. Uplatní se tu všechny jeho dobré vlastnosti.

Praktické výhody

"Naše obklady za kuchyňskou linku jsou velice odolné vůči teplu, které vzniká při vaření. Tvrzené sklo je navíc až 7x pevnější a odolnější oproti běžnému sklu, takže je při běžném provozu v kuchyni rozhodně nemůžete rozbít," vysvětluje ing. Michal Kopecký, majitel firmy Alfa Styl, která obklady z tvrzeného skla vyrábí a provádí také jejich instalaci. "Skleněné obklady jsou tvarově stálé a nemění svůj vzhled, takže i za pár let působí jako nové. Výhodné jsou i z hygienického hlediska, velkoformátové obklady ze skla totiž nemají jen hladký povrch, ale také minimální množství spár, takže se velmi snadno udržují čisté," dodává.


Bezpočet barev

Mimořádým vkladem jsou estetické vlastnosti obkladů z tvrzeného skla. Do moderních kuchyní přinášejí jedinečnost a atraktivitu, aniž by omezovaly různorodost praktických potřeb uživatelů a jejich individuální vkus. Rozhodně se nemusíte obávat, že byste například nesehnali přesně takový odstín, jaký se hodí k vašemu kuchyňskému nábytku. Unikátní nabídka firmy Alfa Styl zahrnuje více než 2000 barevných odstínů v barvách dle RAL či NCS bez příplatku. Nejčastěji používaný odstín skla za kuchyňskou linku je bílá barva RAL 9003 na extra čirém skle diamant, možností je ale bezpočet. Svůj výběr máte příležitost důkladně promyslet, výběr barvy se provádí až při zaměření skleněných obkladů technikem.

 

Grafické sklo FotoGlass a novinka FotoGlass FIRE

Úsporné linie moderního kuchyňského nábytku dávají prostor experimentům, které estetický vzhled kuchyně dotvářejí a dodávají mu na originalitě. Jednou z možností je využití technologie tisku grafického motivu na sklo. Vhodný je nejen pro skleněné obklady a pracovní desky, ale také pro výplně posuvných dveří, kuchyňská dvířka i interiérové dveře a další aplikace. "Tisku na sklo se věnujeme již několik let a umíme sladit grafický motiv například na dvířkách v kuchyni, stolové desce, krájecím prkénku i nástěnných hodinách. Na grafická skla je možno tisknout nejrůznější motivy, může to být nějaký zajímavý dekor, grafický motiv nebo i fotografie, kterou si dodá zákazník. Na výběr je více než 30 miliónů motivů z internetových databází," doplňuje pan Kopecký.


Skla s grafickým motivem si zachovávají výborné mechanické a tepelné vlastnosti tvrzeného skla. Tisk je umístěn na zadní straně a je tak chráněn před nečistotami. Standardní sklo FotoGlass z nabídky Alfa Stylu je pro použití v kuchyni dostatečně tepelně odolné. Obecnou nevýhodou grafických skel, které používají fólie s tiskem, je ovšem nebezpečí poškození fólie, pokud je sklo umístěno za plynovým sporákem. Alfa Styl proto vyvinul novinku na našem trhu, která toto riziko eliminuje. Grafické sklo FotoGlass FIRE představuje nejmodernější technologii tisku na sklo bez použití grafické fólie, takže skleněný obklad s vybraným motivem nebo fotografií můžete nyní bez obav umístit za váš plynový sporák.

 

Skleněná magnetická popisovací tabule

I v dnešní době zůstává kuchyň centrem domácnosti, kde se setkávají všichni její členové. A pokud se zrovna míjejí, bývá to právě kuchyně, kde si s oblibou nechávají vzkazy - třeba v notýsku na stole nebo na ledničce. S novinkou v nabídce Alfa Stylu se takový vzkaz může stát estetickým prvkem, který interiér kuchyně ozvláštní. Speciální skleněná magnetická tabule nabízí kombinaci popisovacího a magnetického povrchu a zároveň je zajímavým designovým doplňkem.

"Jako podklad doporučujeme bílou barvu RAL 9003 nebo černou RAL 9005, možnostem se u nás ale meze nekladou. Tyto tabule nacházejí časté uplatnění také v kancelářích firem, zájemcům můžeme nabídnout i tisk na sklo s grafickým motivem například s praktickým týdenním kalendářem nebo s firemním logem," upozorňuje Michal Kopecký na širokou škálu využití těchto tabulí. Právě tak si magnetickou a popisovací vrstvu můžete objednat na kuchyňský skleněný obklad jakékoli barvy. A objednat si můžete také křídové a inkoustové popisovače, čistící prostředky, supersilné magnety a další doplňky.


Alfa Styl vyrábí skleněné obklady výhradně z tvrzeného skla s těmi nejlepšími technickými vlastnostmi. Při dodržení technických parametrů jsou zde schopni vyrobit skleněný obklad v délce přes 4 m z jednoho kusu skla. Ve firmě si uvědomují, že k tomu, aby kvalitní materiál mohl své výborné vlastnosti prokázat i v praxi, je třeba také precizní montáž, proto zaměstnávají pečlivě zaškolené pracovníky. Praktické je, že podkladovou stěnu pro instalaci není třeba speciálně připravovat, firemní technici si poradí s výřezy na horní skříňky, vypínače, zásuvky i s vodovodní baterií a instalaci provedou do hotové, funkční kuchyně v průběhu několika hodin.

"Pro naše zákazníky zajišťujeme odborné poradenství, zaměření, dopravu a montáž," připomíná Michal Kopecký a dodává: "Máme síť montážních týmů po celé ČR, díky kterým jsme schopni realizovat instalace skleněných obkladů v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Jihlavě, Olomouci, Břeclavi a Plzni bez účtování nákladů na dopravu."
30.04.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444