Rekuperace řeší problém velkých energetických ztrát

Nové větrací jednotky s rekuperací tepla DUPLEX Pro, Pro-V

Jak zajistit dostatečný přívod čerstvého vzduchu do rodinných a bytových domů? Běžné větrání okny způsobuje energetické ztráty. Řešení nabízí systémy řízeného větrání s rekuperací.

Společnost ATREA představila nové jednotky v podstropní (Pro) a nástěnné (Pro-V) variantě pro průtoky vzduchu 35 až 550 m3/h. Jsou určené pro instalaci ve vnitřním prostoru, v rámci tepelné obálky obytných budov. Každá z variant je k dostání ve třech výkonových verzích.

Jednotky jsou:

  • v energetické třídě jednotek A+ dle Ecodesign (1253/2014) 
  • registrované v dotačním programu NZÚ
DUPLEX Pro, Pro-V jsou vybaveny dvěma radiálními ventilátory, protiproudým plastovým rekuperačním výměníkem pro zpětné získávání tepla, filtrací na přívodu a odvodu vzduchu s třídou filtrace Coarse 90% (G4) nebo volitelně ePM1 55% (F7). Jednotky disponují mechanickou by-pass klapkou, která umožňuje obtok rekuperačního výměníku v letním období. Provádění údržby vnitřních částí jednotky je možné přes plně otevíratelné dveře. Samozřejmostí je příprava na napojení odvodu kondenzátu.
 

Přednosti jednotek

  • Velmi nízký hluk do okolí – skříň jednotky je řešena jako sandwich konstrukce ve složení vnější lakovaný plech (RAL 9010) – minerální vata tl. 30 mm – vnitřní plech.
  • Velmi nízká zástavbová výška od 200 mm u podstropní varianty DUPLEX Pro.
  • Variabilní umístění hrdel, možnost 32 montážních poloh u podstropní varianty.
  • Připojovací hrdla bez tepelných mostů.
  • Výměna filtrů bez nutnosti otevírání dveří.
  • Automaticky ovládaná by-pass klapka.
 

DUPLEX Pro 

Jednotky určené pro instalaci v podstropní poloze, jsou vyráběny v jednom univerzálním provedení. Volba mezi „pravou“ a „levou“ orientací se provádí na místě instalace.


 

 

DUPLEX Pro-V

Jednotky určené pro instalaci v nástěnné poloze a jsou vyráběny pouze v jednom provedení – všechny připojovací hrdla směrem nahoru.

Typy regulačních modulů

Dodávané regulační moduly již v základu umožňují připojení externího vstupu pro zvýšení výkonu větrání (signály z místností, např. WC, koupelna, kuchyň), vstupu 0–10 V pro řízení výkonu podle čidel kvality vzduchu (CO2, vlhkost), řízení integrovatelného nebo externího elektrického předehřívače (ochrana rekuperačního výměníku před namrzáním) nebo dohřívače vzduchu a dále možnost ovládání uzavíracích klapek na přívodu i odtahu.

Regulace CP – základní modul regulace

Povinné příslušenství nástěnný digitální dotykový ovladač CPA. Jako alternativu k dotykovému ovladači je možné použít jednoduchý mechanický ovladač CPB.

Regulace aMotion – pokročilý modul regulace

Univerzální regulační systém, hlavně díky svému modulárnímu konceptu hardwaru i softwaru. Systém umožňuje připojení téměř neomezeného počtu periférií (ovladačů, čidel teploty, kvality vzduchu, zónové klapky, elektrické předehřívače, elektrické a vodní dohřívače apod.) přes sběrnici s funkcí autodetekce.

Komunikace mezi zařízeními: komunikace po fyzických vrstvách Ethernet, RS485 nebo Wi-Fi umožňuje optimalizaci kabeláže. Protokoly ModBus, BacNet nebo otevřené API pro komunikaci s jakýmkoli nadřazeným systémem (BMS).

Při výběru větrací jednotky Vám povede ruku spolehlivý a propracovaný návrhový program DUPLEX, který je možné bezplatně stáhnout zde. Návrhový program od verze 9.35.231 již plně podporuje nové jednotky DUPLEX Pro, Pro-V.

Podrobnější informace zjistíte z technického katalogu DUPLEX Pro, Pro-V.

Pro koncové zákazníky nabízíme zpracování nezávazné kalkulace celého systému. V případě zájmu nás kontaktujte na stránkách www.rekuperace.cz, pomocí následujícího formuláře.

https://www.atrea.cz/
09.08.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444