Úpravna vody pomáhá v pivovaru Staropramen i v Tesle v Jablonné

Máme to štěstí, že žijeme v České republice, kde je pitná voda snadno dostupná. V drtivé většině domácností teče pohodlně z kohoutku a my ji považujeme za samozřejmost. Ono tomu tak ale není. V mnohých částech světa je značně problematické získat vodu, která by byla vhodná ke konzumaci.

Český konzulát v Istanbulu, pivovar Tsilkani v Gruzii, pivovar Afamia v Sýrii nebo zastupitelský řád Abuja v Nigérii. Tam všude stojí úpravna vody, kterou vybudovala nebo zmodernizovala česká společnost G-servis Praha, s.r.o.. Nemá ovšem zakázky pouze ze zahraničí. Mnoho úpraven nainstalovala také v Česku.

Každá voda je jedinečná


Není voda jako voda. Nejspíš to chápete i vy. Stačí si napustit vodu z kohoutku ve dvou různých městech a bude vám chutnat jinak. Odborníci proto každou vodu nejdříve prozkoumají a zjistí, co v ní chybí, aby odpovídala vašim potřebám. Úpravna vody pak pomocí různých technologií vodu ošetří. Někdy se voda filtruje, odželezňuje, jindy zase změkčuje apod.

Úpravna vody může mít různý účel


Například v pivovaru Staropramen bylo zapotřebí změkčit předupravenou říční vodu, čehož se dosáhlo pomocí iontové výměny a pojistné mechanické filtrace. V areálu bývalého podniku Tesla byl do vrtu aplikován dávkovací systém dodávající H2O2. Obec Útušice si nechala vybudovat obecní úpravnu vody, kde se zvyšuje pH, probíhá oxidace manganistanem draselným, filtrace a hygienické zabezpečení chlornanem sodným. Jak je vidět, požadavky jsou různé.

Úpravna vody může být i mobilní


Zejména pro úpravu vody do pitné podoby jsou často používány také mobilní úpravny vody. Pokud dojde k havárii či výjimečnému stavu, mobilní úpravna se přiveze na místo a dokáže rychle vyřešit problém.

Úpravnu vody je samozřejmě možné vybudovat také pro rodinný dům. Pokud se i vám zdá, že by to mohlo být vhodné řešení pro vás, když máte například vodu ze studny v nedostatečné kvalitě, neváhejte a kontaktujte společnost G-servis Praha. Odborníci si budou vědět rady.
24.06.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Fontana Watercoolers s.r.o.

    Fontana Watercoolers, s.r.o. Vám nabízí oblíbený moderní, ekonomický, ekologický a světový způsob zásobování Vaší domácnosti kvalitní stolní či minerální vodou. Je vhodný především pro rodiny s dětmi.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444