Uléhejte do luxusu s povlečením od Blanky Matragi

Obdivujete přírodu a nebojíte se originality? Baví vás designerské lahůdky, ale nepodléháte pomíjivým trendům? Pak by vaší pozornosti neměla uniknout limitovaná edice povlečení světoznámé akademické malířky, módní návrhářky a designérky Blanky Matragi, jejíž značka je synonymem luxusu. Nyní si práci Blanky Matragi můžete užít i u sebe doma prostřednictvím exkluzivního povlečení značky Matějovský.

Nepustíte přes práh ložnice žádné umělé materiály?  Pak jistě oceníte vzory překypující energií a živelností, které však zároveň zůstávají synonymem pro eleganci. Umělecké dílo si zaslouží i odpovídající materiál – uléhat tak budete do luxusního bavlněného saténu. Série vychází z autorské kolekce Elements, kterou Blanka Matragi popisuje jako návrat ke kořenům. 

„Čtyři elementy jsou spojením její energie. Voda pro Blanku znamená koupání v řece a pozorování bouří na moři, oheň ji zase okouzlil ve sklářských dílnách. Země a její stabilita v autorce asociuje vzpomínky na dětství, kdy její rodiče stavěli rodinný dům. A vzduch vyvolává v Blance touhy po cestách do neznámých zemí,“ komentuje vznik první série vzorů Alena Samková, ředitelka společnosti Matějovský, tradičního českého výrobce ložního povlečení a bytového textilu. 
 
Inspirací pro vzory Earth, Fire, Ocean a Air se tedy staly přírodní živly, jejichž otisk nese i doplňkový sortiment v podobě dekoračních závěsů a povlaků na polštářky. „Miluji oheň. Vášeň zrozená ze slunce. Spalující touha. Světlo. Nový úsvit krásy,“ komentuje vzor Fire Blanka Matragi.

Luxus, který si opravdu užijete

Digitálně tištěná malba uznávané návrhářky letos ožila na dalších čtyřech vzorech ložního prádla. Povlečení Birth se stane skutečným klenotem vaší ložnice. Uměleckému vzoru vévodí azurová barva a propracovanou strukturu podtrhuje zlatá. Jako obklopeni červánkovými mraky si budete připadat ve společnosti povlečení Dream. Vzoru vévodí kombinace zlatavé a starorůžové barvy, která se snoubí až s fuchsiově zářivými odstíny. Perleťové odlesky a kovové akcenty dodávají vzoru na dech beroucí plastičnosti. Dynamické a energické jako oblaka před bouří - takové je povlečení Sky. Místy až neonové barvy rozpoutají vaši fantazii a rozzáří celou ložnici. 

 "Miluji volně dýchat. Miluji poryv větru a jeho sílu ve vlasech. Velký nádech a odhodlání letět za krásou. Exotické vůně nekonečna," říká Blanka Matragi v rámci charakteristiku vzoru Air. Další inspiraci a bytový textil pro váš jedinečný domov najdete u tradiční české značky Matějovský.

Bavlněný satén: kvalita a pohodlí

„Bavlněný satén vyrábíme z vysoce kvalitní česané bavlněné příze o kvalitě 40 NE. Jedná se o výrobek z luxusní 100% bavlny, tento přírodní materiál je mimořádně lehký a jemný na omak, skvěle odvádí vlhkost a je prodyšný,“ popisuje Alena Samková, ředitelka společnosti Matějovský. 

 Díky dlouhým jemným vláknům a atlasové vazbě má látka velmi hustou a pevnou strukturu, která je charakteristická přirozeným leskem na lícové straně a zejména dlouhou životností. 

„Použité reaktivní barvy látku dále zušlechťují, navíc díky kvalitě povrchu lépe vyniknou a zdají se tak zářivější. Látka je navíc zušlechtěna tzv. mercerováním, sanforizací a kalandrováním. Jedná se o luxusní materiál, který je synonymem pro kvalitu, krásu a pohodlí,“ dodává Samková.

 Povlečení z bavlněného saténu kombinujte pouze se saténovými prostěradly nebo prostěradly jersey. Alena Samková nedoporučuje kombinaci s prostěradly froté, protože díky odlišným povrchům dochází ke tření, které může negativně ovlivnit jemný povrch bavlněného saténu.

Na vláknu záleží

Satén vyrobený z umělých vláken působí studeně kluzce a téměř nezvládá absorbovat vlhkost. To znamená, že pokud se během spánku potíte, všechen pot v podstatě zůstává na povrchu látky, která je pak lepkavá a studí. Proto je ložní prádlo „z umělotiny“ nevhodné pro spánek. Ze zdravotního hlediska navíc nepředstavuje dobrou volbu pro alergiky a jedince s citlivou pokožkou.

A podle čeho vybíráte interiérový textil vy?

08.07.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444