Ulehčete si přípravu večírku na minimum

Letos více něž kdy jindy oslavujeme příchod léta, a tak s radostí plánujeme rodinná setkání, oslavy a večírky , které se neobejdou bez dobrého jídla a pití.  A protože víme, kolik času zaberou přípravy a následný úklid, máme pro vás skvělý tip, jak si to výrazně  zjednodušit aspoň s nápojovým menu.

Malá změna, velký efekt

Představte si, že plánujete večírek pro více lidí a  chcete vyhovět chuti každého. Někdo to rád perlivé, jiný míchané, další bez cukru a někdo zase v ověřených „recepturách“. Za běžných okolností tak nakoupíte desítky těžkých  PET lahví s balenou vodou a nápoji, se kterými se obtížně dostanete domů. Po oslavě je zase musíte  také zlikvidovat – „pomačkat“ a odnést do sběrné nádoby na plasty. Malá změna v tomto postupu přitom může odlehčit vás i planetu, která si už nyní neumí poradit s množstvím plastového odpadu, který produkujeme. 
 

Méně je více

Vsaďte na výrobníky perlivé vody SodaStream, s kterými si připravíte čerstvou perlivou vodu v pohodlí vašeho domova. Místo  sycené vody v jednorázových PET lahvích, u které nikdy nevíte, jak dlouhou cestu a čas v nich strávila , máte pokaždé k dispozici čerstvou a naperlenou vodu podle vašeho gusta. Namísto množství jednorázových  lahví si nyní vystačíte s pár opakovaně použitelnými kusy, které vám budou sloužit doma i na cestách. Mimochodem, věděli jste, že jen takovouto malou změnou můžete ochránit přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdnými PET lahvemi nebo plechovkami? A teď si představte, že to tak udělají všichni vaši známi…


SodaStream Pepsi MegaPack, doporučená MOC 2 299 Kč, www.sodastream.cz 
 

Stačí přidat bublinky

Letní večírek se neobejde bez slazených nápojů, které jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Ale ani to už dnes nemusí znamenat, že si  v supermarketu nutně naložíte vozík  plastovými „sixpackami“. Oblíbené chutě, které byly donedávna dostupné jen ve formě tzv. ready-to-drink nápojů, si nyní můžete připravit a dopřát také přímo v pohodlí domova. Například, ikonické chutě nápojů PepsiCo dnes už koupíte i  v podobě originálních koncertovaných příchutí od SodaStream, ke kterým stačí přidat čerstvě naperlenou vodu. V nabídce je šest příchutí – od klasické Pepsi 7UP a Mirindy až po jejich varianty bez cukru – Pepsi Max, 7UP Free a Mirinda Light. Z jedné 440 ml příchutě pak nachystáte až 9 litrů nápoje, to odpovídá zmíněnému sixpacku 1,5 litrových PET lahví. Dávkovaní  můžete upravit podle vlastních preferencí, jedno je však jisté - za každých okolností si budete vychutnávat čerstvě naperlený nápoj s oblíbenou chutí. 

SodaStream příchutě PepsiCo, doporučená MOC 129 Kč, www.sodastream.cz 
01.07.2021

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444