Údržba domova pomocí moderních nanotechnologií

Od začátku 21. století se stále více dostávají do povědomí zákazníků nové možnosti ochrany a údržby povrchů v domácnosti. Tento trend představují nanotechnologické přípravky. Povrchy ošetřené nanotechnologickou impregnací se stanou odpudivými vůči vodě, olejům a špíně a získají samočistící funkci – při dešti či oplachu vodou se nečistoty samy odplaví z povrchu.

Nanotechnologie – směr pro 21. století 

V zavádění nanotechnologických přípravků je Česká republika na světové špičce. Jednou z firem, které se tímto oborem zabývají, je společnost Nanobala s.r.o. Již od roku 2010 vyvíjí a dodává na trh uživatelsky přívětivé produkty usnadňující péči o stavby a domácnost. Jedná se o produkty k ochraně stavebních povrchů před znečištěním, stárnutím a degradací vlivem okolního prostředí. Tyto přípravky upravují povrch tak, aby pokud možno beze změny vzhledu zamezovaly nežádoucím změnám a poškozením povrchů staveb.

Široká škála nanoimpregnací je určena zejména k ochraně betonu, kamene, cihel, omítek a fasád, dřeva, skla a široké škály plastových nebo polymerních materiálů. Konkrétní využití tak najde při ochraně betonové a kamenné dlažby, schodů, plotů, teras, zdí, soklů, krbů, střech, balkónů, příjezdových cest a chodníků, hrobů a pomníků, soch, skleněných fasád, střešních oken apod. 



Dále Nanobala s.r.o. dodává řadu čističů a odstraňovačů nečistot a usazenin. Tyto se uplatňují při přípravě povrchů před následnou impregnací, nebo se používají k samotnému čištění a údržbě.
 
V neposlední řadě společnost dodává ochranné a renovační produkty pro údržbu a úklid interiérů. 
Tyto produkty jsou určeny k ochraně skel a skleněných povrchů před znečištěním, otisky prstů nebo zamlžením. Dále jsou to produkty k ochraně a oživení lesku moderních hladkých podlahovin, produkty k ošetření nábytku z moderních materiálů nebo ze dřeva.
 
Podrobný výčet veškerých prodůktů lze nalezt na stránkách www.nanobala.cz. K zakoupení je možné použít e-shop www.nanoimpregnace.cz nebo partnerské prodejny.
19.09.2022 | PR
  • Nanobala s.r.o.

    Společnost Nanobala s.r.o. se zabývá výrobní a obchodní činností s ochrannými impregnacemi pro váš dům nebo byt proti negativním vlivům prostředí. Impregnace zušlechtují a ochraňují různé druhy materiálů, jako je kámen, beton, keramika, dřevo, papír, sklo a textil. Na těchto materiálech vytváří ochranné nanovrstvy - nanopovlaky. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444