UV-C záření z vysavače spolehlivě ničí alergeny

Výběr vhodných materiálů do interiéru, ale především pravidelný úklid a čištění, to jsou nejúčinější prostředky, jimiž se můžeme bránit proti milionům prachových roztočů a bakterií, s nimiž jsme nuceni sdílet své domácnosti.

V České republice je asi 500 000 astmatiků a podle odborníků trpí dalších 250 000 lidí nějakou formou astmatu či alergie, aniž by o své nemoci věděli. Vážný je i výskyt astmatu u dětí. Je to 10 – 15 %, 5 % z nich navíc  je postiženo alergickým ekzémem.

„Problémy alergiků a astmatiků způsobují roztoči, kteří se v domácnostech nacházejí téměř všude. V přírodě jsou roztoči hubeni jejich přirozenými nepřáteli, a také je ničí sluneční paprsky, to se ale v domácnosti neděje. Roztoči přežívají  a reprodukují se lépe právě v matracích a lůžkovinách, neboť vlhkost a teplo lidského těla zde přetrvává až několik hodin,“ říká kožní lékařka MUDr. Hana Janíková.

Skutečně efektivním likvidátorem roztočů i bakterií je Raycop, první antibakteriální vysavač, který tyto nevítané spolubydlící ničí ve všech textiliích v domácnosti pomocí UV-C záření, vibračního klepače, výkonného sání a mikro-alergické filtrace s HEPA filtrem H13.

Co je UV-C technologie?

Ultrafialové (UV) světlo je elektromagnetické záření s vlnovou délkou kratší než viditelné světlo. Spektrum se skládá z elektromagnetické vlny s frekvencí vyšší než ta, kterou člověk identifikuje jako fialovou barvu (purpurovou). UV-C záření, vznikající v lampě uvnitř vysavače, uvolňuje velké množství neviditelných ultrafialových paprsků 254nm (nanometrů) vlnové délky. Toto UV-C germicidní světlo poškozuje DNA prachových roztočů, bakterií, virů a jiných patogenů a tím ničí jejich schopnost se množit a způsobit onemocnění.

Jak funguje antibakteriální vysavač Raycop, názorně ukazuje instruktážní video:



Zahraniční zkušenosti

V zahraničí mají s používáním antibakteriálních vysavačů Raycop zkušenosti již řadu let a díky svým kvalitám si získal řadu ocenění. Ve Francii dostaly výrobky Raycop cenu spotřebitelů „Nejlepší produkt v domácnosti“ a v USA doporučení Úřadu pro kontrolu léků a potravin (FDA). Raycop je oceněn i Britskou nadací pro alergie. Vysavače Raycop byly testovány rovněž v Japonsku. V Japan's Tokyo Allergy Research Center při testech zjistili, že Raycop snížil počet roztočů o 93,1%, zatímco sluneční záření za stejných podmínek o 3,8 %. Vysavač Raycop byl testován také Japan’s Food Research Laboratories, kde vědci potvrdili, že účinně zabíjí i chřipkové viry, plísně a bakterie.

Zkušenosti v ČR

"Od mých pacientů, kteří vysavač Raycop vyzkoušeli vím, že jim pravidelné používání antibakteriálního vysavače pomáhá s léčbou alergií a s tím spojených dalších nepříjemných projevů nemoci jako jsou kožní vyrážky a ekzémy. Při používání tohoto vysavače po dobu dvou let monitoruji u pacientů postupné snižování léků, odeznívání akutních problémů nemoci a celkové zlepšení kvality jejich života", uvádí MUDr. Hana Janíková.

"Vysavač Raycop proti roztočům je nezastupitelný právě pro svou zářivku emitující UVC záření. Tím je ojedinělý. Matrace a lůžkoviny vlastně sterilizuje zářením. Navíc klepací-vibrační destička uvolňuje roztoče z matrací a lůžkovin při vysávání. Spousta lidí s atopickým ekzémem je zároveň alergická na roztoče, což je důvod, proč vysavač Raycop již řadu měsíců doporučuji alergikům, egzematikům, astmatikům a věřím, že to snad dělají i alergologové," dodává lékařka.
Více informací: www.raycop.cz
07.11.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444