Tyčový vysavač - praktický pomocník pro rychlý a kvalitní úklid

Bezdrátové tyčové vysavače patří vedle těch robotických k stále častější volbě při udržování čistoty podlahových ploch v domácnosti. Jejich základní výhodou je fakt, že se s nimi snadno manipuluje a při práci s nimi vám nepřekáží šňůra. Výrobci se snaží zdokonalovat jejich výkon a vybavení tak, aby byly dostatečně účinné a zacházení s nimi  co nejpohodlnější. V redakci jsme vyzkoušeli tyčový vysavač Samsung JET 90 Complete.

JET 90 Complete je zatím nejnovějším tyčovým vysavačem značky Samsung. Na pohled zaujme elegantním stříbrošedým provedením. K jeho přednostem patří bohaté příslušenství, které zajistí odstranění prachu a nečistot z povrchů nejrůznějších materiálů, ze všech koutů a spár a uplatní se i v domácnosti s malými dětmi nebo domácími mazlíčky.
 

Výkonný pomocník

Díky digitálnímu inventorovému motoru tento vysavač nabízí skutečně výjimečný sací výkon 200W, který je porovnatelný s výkonem klasických šňůrových vysavačů. Poradí si dobře nejen s prachem, ale také s vlasy, chlupy a drobečky, i s těmi, které uvízly hlouběji ve vlasu koberce nebo v záhybech čalounění. Ověřili jsme si, že Turbo Action kartáč odvede důkladnou práci i na kobercích s vyšším vlasem, na kterém váš pes zanechá část své srsti. Pro úklid parket, plovoucích podlah a dlaždic je určen měkčí Soft Action Brush, který pronikne i do spár.

Uživatel má k dispozici tři stupně výkonu; i při tom nejsilnějším je vysavač poměrně tichý. Baterie, která se nabíjí 3,5 hodiny, vydrží až 60 minut. Pokud ale budete chtít vysávat na plný výkon, počítejte s dobou o dost kratší. Rozhodně proto doporučujeme dokoupit si navíc jednu baterii, která bude čekat v nabíječce umístěné na základním stojanu.

Ukládání a nabíjení

Zacházení s přístrojem je poté, co se zorientujete v jeho příslušenství, pohodlné. Teleskopická vysávací trubice i s baterií a nádobou na odpad je poměrně lehká a i díky tomu, že vás při vysávání neobtěžuje žádná šňůra, snadno se s ní manipuluje. Abyste mohli naplno využívat praktické vlastnosti tohoto vysavače, tedy i fakt, že by měl být vždycky pohotově při ruce, je dobré najít v domácnosti šikovné místo, kam umístit stojan Z station. Mělo by to být někde blízko elektrické zásuvky, tak abyste měli vždy připravenou nabitou baterii. Skutečnost, že stojan potřebuje svůj prostor může pro někoho představovat jistou nevýhodu tohoto zařízení. Díky příjemnému designu ale nebude nijak vadit, pokud nebude zároveň zcela skryto.
 

Něco navíc pro alergiky

Vysavač je bezsáčkový, průhledná nádoba na prach o obsahu 0,8 litru je umístěna na teleskopické trubici a když se naplní, snadno ji vyjmete a obsah vysypete. Nádoba i filtr jsou omyvatelné.

Vysavač JET 90 Complete je vybaven vícevrstvým filtračním systémem s účinností 99,999 %, který zachycuje 99,999 % prachu a snižuje množství alergenů. Hlavní cyklona a mřížkový filtr s kovovými oky zachycují velké prachové částice. Systém Jet Cyklone a mikrofiltr zachycují jemný prach a jemný prachový filtr zachycuje mikroprach, takže jde o výrobek, který usnadní život alergikům.

Alergici možná uvítají i další výrobek, kterým lze tyčový vysavač dobře doplnit.  Jedná se o vysýpací stanici, do které lze vložit nádobu na vysátý prach. Ta je součástí balení stanice. Je prakticky stejná jako nádoba, která patří k příslušenství vysavače, má ale otevírací dno. Celé zařízení je vzduchotěsné a je opatřeno vícevrstvým filtračním systémem proti prachu a alergenům.
 
Zprvu se nám v redakci vysýpací stanice jevila jako zařízení navíc, které v bytě jen zabere další místo. Když jsme ale vyzkoušeli, že stačí uzavřenou nádobku i s filtrem vyndat z vysávací trubice a vložit do vysýpacího zařízení, které odejme její dno a obsah z ní velmi důkladně odsaje, aniž byste museli přijít do kontaktu se sebemenší částečkou prachu, určitě bychom je doporučili nejen alergikům. V dolní části stanice je umístěn sáček, do kterého se vysátý prach a nečistoty slisují natolik, že stačí sáček opět velmi jednoduše vyjmout, vyhodit a vyměnit, a to až po dvou či třech měsících udržování podlah vaší domácnosti v dokonalé čistotě.
 
Článek vznikl ve spolupráci se společností Samsung
10.01.2022 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444