Proč zvolit technický kámen jako základ interiéru?

Kuchyňská linka v dekoru Noble Vintage – studio Arkhe

Kuchyňská linka v dekoru Noble Vintage – studio Arkhe

Při volbě materiálu, ze kterého bude tvořen interiér vašeho domu, bytu či pracovního zázemí, byste měli dbát na několik faktorů, které ovlivní váš celkový dojem z dokončeného projektu. Jedním z nich je dlouholetá zkušenost interiérových designérů a architektů, kteří si práci s technickým kamenem oblíbili a rádi ho řadí mezi materiály do svých projektů. Tvrzený kámen totiž dodá interiéru originální a nadčasový vzhled a majitele nemovitosti potěší také svými skvělými vlastnostmi.

Univerzální materiál, díky kterému získá místnost osobní kouzlo

Tvrzený kámen vyniká vlastnostmi, díky kterým se stává volbou číslo jedna nejen mezi architekty a designéry. Jeho odolnosti vůči mechanickému poškození, tvrdosti a stálosti barev nemůže přírodní kámen konkurovat. Díky nulové pórovitosti povrchu je téměř bezúdržbový (stačí jej otřít pouze vlhkým hadříkem) a proto je velmi oblíbeným materiálem, který je možné použít při realizaci domácností a také komerčních prostor.

Kuchyňská linka v dekoru Noble Vintage – studio Arkhe

Bytoví designéři a architekti rádi používají kvalitní materiály, jako je například technický kámen

Důležitou roli při výběru vhodného materiálu, který bude hrát v místnosti prim nebo bude tvořit harmonickou kombinaci s dalšími materiály, hraje nadčasový vzhled. Jaké kombinace materiálu jsou tedy vhodné? „Pro nás je největší hodnota v kvalitě materiálů. Když interiér vydrží a nemusíte neustále něco měnit nebo dokupovat, nevytváříte odpad a nedáváte podnět k produkci nových věcí. Což je současně i udržitelné. Stačí si vzpomenout na parkety, štuky nebo špaletová okna, která už desítky let obdivujeme ve starých vinohradských bytech. Máme rádi kvalitní materiály, které umí skvěle stárnout. Od masivního dřeva a dýhy, až po kámen,“ dodává spoluzakladatel studia Arkhe Ján Antal.

Technický kámen baví designéry a architekty díky široké škále barev, dekorů a také jeho vlastnostem. Podívejte se, jak jej v Arkhe využili na kuchyňské linky.

Díky široké nabídce designů technického kamene je možné jej použít téměř kdekoliv

Tvrzený kámen Technistone je díky perfektním vlastnostem a bohaté nabídce designů možné použít opravdu téměř všude. Kuchyňská deska či obklady v koupelně jsou již odzkoušenou jistotou, která nezklame. Co takhle si ale z technického kamene nechat například obložit krb, zhotovit schodiště či kamenný jídelní stůl? Originalitě a nápadům se v případě použití technického kamene meze nekladou. A jak to vidí Ján? „Vždy záleží na charakteru projektu, do kterého kámen vybíráme. Rádi vybíráme jak z neutrálních dekorů, které podpoří design zbytku interiéru, nebo naopak volíme velmi výrazný dekor, tak jako v případě kuchyňské linky rodinného domu na Praze 10, kam jsme vybrali dekor Taurus Terazzo White."
Kuchyňská linka v dekoru Taurus Terazzo White – studio Arkhe

 

Vsaďte na nadčasovost a praktičnost s technickým kamenem Technistone i vy

Přesvědčili jsme vás k zařazení technického kamene mezi materiály, které budou hrát hlavní roli ve vašem interiéru? Podívejte se na naše stránky Technistone, na nichž najdete bohatý vzorník barev a designů. Neumíte si představit, jak by tvrzený kámen vypadal ve vašem interiéru? Nechte si poradit naším chytrým visualiserem, díky kterému získáte lepší představu. V případě, že zvažujete rekonstrukci bytu, obraťte se na interiérové designéry Arkhe, kteří technický kámen vhodně využijí a doslova vykouzlí nadčasový a praktický prostor, přesně pro vaše potřeby. „Naše filozofie studia je založena na individuálním přístupu ke každému návrhu a naslouchání potřebám klientů. Proto se i tým pro daný projekt vybírá tak, aby rezonoval s charakterem a vkusem klienta. Pro samotný návrh je pro nás důležité poznat do detailu klientovy potřeby,”  uzavírá Arkhe Ján Antal.
10.08.2023 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444