Tvrzený kámen TechniStone slaví 30 let od výroby první desky

Sídlo společnosti Technistone v Hradci Králové, kde se vyrábí desky z tvrzeného kamene

Sídlo společnosti Technistone v Hradci Králové, kde se vyrábí desky z tvrzeného kamene

Přesně před 30 lety spatřila světlo světa první deska z tvrzeného kamene ve výrobním závodu v Hradci Králové, která odstartovala úspěšné podnikání společnosti Technistone. Jen málokdo si však pamatuje, že se závod v době zahájení výroby původně jmenoval „Bohemiastone“, ke změně názvu došlo o několik let později v roce 1997.

V roce 2019 se stal Technistone součástí americké společnosti „Wilsonart Engineered Surfaces“, čímž se firmě otevřely dveře nejen na americký trh. Jednalo se tehdy o jednu z největších transakcí roku v celé České republice.
 

První deska vyrobená v České republice

Psal se rok 1992 výrobní linka v Hradci Králové vyprodukovala historicky první desku z tvrzeného kamene vyrobenou na území České republiky. Byl jím dnes již ukončený dekor „Karpat Red“ s tloušťkou 30 mm v tehdejší šířce 126 cm. Základní surovinou pro lisování desky byl živec Krásno, díky němuž bylo možné docílit odstínu červené, cihlové barvy. Tento odstín se již nevyrábí, Technistone však neustále rozšiřuje své portfolio dle nejnovějších trendů.
 
Vzorek z historicky první desky vyrobené v České republice
 

Prémiová kvalita díky špičkové technologii

Výrobní linky společnosti v Hradci Králové jsou vybaveny italskými stroji „Breton“. K výrobě technického kamene se tedy využívá patentovaná technologie vibrokomprese ve vakuu, která byla vynalezená na počátku 70. let minulého století právě italskou společností „Breton S.p.A“. Specifický výrobní proces, založený na prudkých vibracích, vakuu a působení vysokého tlaku při lisování i leštění, zajišťuje neporéznost materiálu, díky níž získávají desky vysokou odolnost proti skvrnám.
 

Nejoblíbenější kolekce

Rok poté, co spatřil světlo světa dekor „Karpat Red“, začala společnost vyvíjet desky na bázi zrcadlových střepů, které se těší velké oblibě po celém světě dodnes. Kolekce nese příznačné jméno „Starlight“ a jejím hlavním znakem je designově atraktivní, vysoce lesklý povrch se zářivými zrcadlovými efekty. Velkého úspěchu dosáhly později méně extravagantní, ale stejně oblíbené desky s přízviskem „Crystal“ z kolekce „Essential“, které využívaly jako základní surovinu průsvitné či mléčné přírodní křemeny. Mezi jedny z nejoblíbenějších dekorů patří kolekce „Noble“, která první desku představila v roce 2014. Desky z této kolekce jsou prototypem velmi populárních mramorových dekorů a téměř je od přírodních protějšků nerozeznáte. V neposlední řadě nesmíme opomenout nejbělejší odstín z portfolia společnosti „Crystal Absolute White“, který patří díky své univerzální bílé barvě a bezchybnému lesku k nejoblíbenějším odstínům vůbec. Pokud chcete vsázet na trendy posledních let, které jsou nadčasové, pak si jistě zamilujete desky s žilkováním a jeho různé podoby v kolekci „Serenity“.

Realizace kuchyně s použitím materiálu TechniStone: Crystal Absolute White
 

Technistone myslí na životní prostředí

Technistone patří k předním výrobcům a dodavatelům tvrzeného kamene v Evropě a globálně se rozrůstá díky americkému partnerství se skupinou „Wilsonart“. Globální společnost se však i přesto snaží vsázet na udržitelnost a ekologie jí není lhostejná. Produkty Technistone splňují nejpřísnější standard „Red List Free” a neobsahují tedy žádné látky s prokázaným negativním vlivem na životní prostředí. Navíc jsou držiteli certifikátů „Greenguard Gold“ a vedeny v databázi „mindful MATERIALS“. O tom, že je Technistone odpovědný a šetrný k životnímu prostředí svědčí i fakt, že některé řady produktů obsahují i více než 20, 30, 40 nebo dokonce 70 % recyklovaných surovin. 

Technistone se snaží již několik desítek let zlepšovat lidem život díky výrobkům z přírodních materiálů s prvotřídní kvalitou. Neustále zdokonaluje své postupy, využívá nejkvalitnější technologie a aktualizuje své portfolio dle nejnovějších trendů. Nekupujete si však pouze kvalitu, ale krásu, která vydrží věky.

Pohled na areál, kde se desky vyrábí, skladují a expedují do celého světa
08.11.2022 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444