Třetí soutěž Pestrého podzimu uzavřena

Gigantická pětidenní prezentace výrobků a služeb z oblasti stavebnictví FORARCH 2004 skončila. Představilo se tu víc než tisíc vystavovatelů z dvanácti zemí, a do uzavření PVA v Letňanech zbývalo ještě několik hodin, když tu přivítali stou tisící návštěvníci. K poznatkům a inspiracím, které jsme zde získali my, se budeme na stránkách Bydlení.cz vracet. Pro pořadatele i vystavovatele přichází čas bilancování, v návštěvnících doznívají dojmy. Podělit se o ně s námi bylo obsahem třetí podzimní soutěže Bydlení.cz, kterou jsme včera uzavřeli.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Některé z vašich mailů hýřily pochvalami a díky četným vystavovatelům, někoho potěšil a zaujal třeba jen jediný výrobek. Některé negativní připomínky či žertovné příspěvky nebyly opatřeny řádnými kontaktními adresami, takže nemohly být do soutěže zařazeny.
Vítězkou soutěže se stává Eliška Zadražilová, které posíláme knihu z nakladatelství JAGA MEDIA. Vstupenky na veletrh Tendence 2004 zasíláme autorům dalších publikovaných příspěvků – Evě Brezňanové,  Olze Pánkové, Vlado Řehákovi a Karle Zaoralové.

Vítězný příspěvek:

 

JAK SE POZNÁ ZÁKAZNÍK
Znáte ten pocit, že jste menší než hlavička špendlíku? Já ho mám docela živý ze sobotní návštěvy výstavy For Arch. S přítelem dostavujeme domek, takže jsem se s chutí vydala nasbírat inspiraci a kontakty na konající se veletrh. Ze zkušeností z minulých výstav jsem se naučila nosit batoh - s haldou prospektů v ruce si toho moc neprohlédnu. Jenže pak vypadám jako školačka a majitelé stánků mě většinou přehlíží. Snažila jsem se to nevnímat a v klidu jsem si brala prospekty, které mě zajímaly, čas od času jsem se na něco zeptala.
Z letargie mě vytrhlo až když jsem u jednoho stánku vestavných skříní zjistila, že letáčky neleží volně na stolku, ale rozdávají je hostesky (asi 10). Každý, kdo prošel okolo (kromě mě tedy), dostal letáček. Nerada o něco žebrám, takže jsem se vydala na opětnou obchůzku a čekala až ho dostanu. Po dokončení kolečka a přiznání neúspěchu jsem potupně požádala o vytoužený prospekt.
Ponaučení? Není všechno zlato, co se třpytí a naopak. Zatímco falešní zákazníci předstírají zájem o informace, nenápadně si cpou tašky reklamními předměty a chroupou brambůrky, ti opravdoví znaveně, hladově a vyprahle míjí stánek.
Eliška Zadražilová

Dojmy a postřehy, jejichž autoři získávají vstupenky na veletrh Tendence 2004:

 

Mám jen stručnou poznámku k výstavnímu prostředí:
Obrovská akce, za den téměř nezvládnutelná - a jako každý veletrh pro návštěvníky dosti únavná. Proto bych očekávala o něco citlivější přístup k čistému vzduchu a klimatizaci v jednotlivých pavilonech. V teplotě a kvalitě vzduchu byly patrný velké rozdíly a jen přechod mezi jednotlivými halami zvyšoval zátěž organizmu.
Karla Zaoralová


Určitě jste dostali srovnání mezi IBF a For Archem. Já jsem si udělal jedno přes kvalitu občerstvení. A musím říct, že v Praze je levnější pivko a při jídle si můžu připadat jako člověk.
Jakoby konkurence v Praze fungovala a v BVV v Brně se zastavil čas v
minulosti. Drahé, mizerné, obsluha nevlídná. V doprovodných akcích, které většinou ke své škodě nestíhám, zase Brno vede, ale pěkný nápad je výstava kresleného humoru Fór pro For.
Ing. Vlado Řehák


Na výstavě FOR Arch 2004 bylo spoustu zajímavostí, ale nejvíce mě asi zaujal centrální vysavač přes vodu od firmy Husky.
Eva Brezňanová


Patřím ke starší generaci a nejsem právě veletržní typ, záplava zboží a informací mě unavuje a běžně se jejím útokům raději vyhýbám. Na Forarch jsem se dostala spíš náhodou se synem a asi jsem stihla vidět jen zlomek toho, co se tu předvádělo. Musela jsem ale připustit, že na mě spoustu výrobků udělalo dojem. Obdivovala jsem, co je všelijakých chytrých zlepšováků, nových materiálů a nápadů. Technickým věcem nerozumím, nemohu je odborně posoudit, ale hrozně se mi líbily některé krby, hlavně ty nezvyklé, moderní, ačkoli normálně mám ráda spíš staré věci.
Olga Pánková

 

Všem soutěžícím děkujeme a blahopřejeme vítězům.

22.09.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444