Trávník bez údržby, a přesto jako živý: na terase, balkoně i dětském hřišti

Díky svým vlastnostem je umělá tráva ČESKÝ TRÁVNÍK ideální do okolí bazénů, výrazně omezuje nutné čištění a péči o vodu.

Díky svým vlastnostem je umělá tráva ČESKÝ TRÁVNÍK ideální do okolí bazénů, výrazně omezuje nutné čištění a péči o vodu.

Díky umělému trávníku uděláte z každého místa luxusní pastvu pro oko. Moderní umělá tráva je k nepoznání od té živé, nevyžaduje údržbu a zaručuje dlouholetou životnost. Anglický trávník tak můžete mít již za pár dní na své terase, na balkóně, v interiéru i pod dětským hřištěm na zahradě.

Umělé travní koberce jsou stále více oblíbené, a to nejen pro jejich přirozený vzhled a kvalitní materiál, ale zejména kvůli nenáročné údržbě. Už dávno se nejedná o nízké nekvalitní povrchy, díky novým technologiím vypadají umělé travní povrchy přirozeně a luxusně
 

Tráva jako živá 

„Například naše nejvyšší řada Sensation má výšku vlasu 40 mm, jednotlivá stébla působí absolutně přirozeně a díky špičkovému belgickému materiálu působí měkce a přirozeně na dotek. Procházka po umělém trávníku Sensation je tak velmi příjemná i pro bosá chodidla,“ popisuje výhody umělého travního koberce Michal Stecher, majitel společnosti ČESKÝ TRÁVNÍK, která patří k předním dovozcům umělých travních koberců v České republice.

Umělá tráva se dříve pokládala jen na místa, kde se přírodní trávník nedal použít. Díky rozvoji technologií je nyní jejich využití mnohem širší. Umělou trávu používají špičkoví designéři v exteriéru, ale i v interiérech. Umělý travní koberec pokládá čím dál více lidí na své balkony, lodžie a terasy. Velmi často je pokládají rodiče pod dětská hřiště na svých zahradách místo nepraktických kamínků a jiných materiálů. 

„Umělý travní koberec je dnes k nerozpoznání od toho živého. Velmi často tak klientům realizujeme zahrady, kde navazuje umělý trávník přímo na trávu umělou, a z jednoho či dvou metrů již nepoznáte v povrchu žádný rozdíl. Umělá tráva je nejlepším řešením v okolí bazénu, kde se hodí schopnost absorbce drobných nečistot, které přírodní trávník nenabízí,“ dodává Michal Stecher.
 

Nejlevnější nemusí být nejlepší 

Stejně jako u jiných výrobků se vyplatí i v případě umělé trávy vybírat podle kvality. Určitou indikací při výběru může být to, že obchodník nabídne spolu s umělým trávníkem i jeho instalaci – bude mít praktické zkušenosti, poradí vám lépe s výběrem podle vašich potřeb a zaručí vám, že umělý travní povrch bude vypadat dlouho dobře.

Dobře položená umělá tráva vydrží řadu let bez nutnosti údržby. Kvalitní travní koberec, jako již zmíněná umělá tráva Sensation, snese roky mráz, déšť i přímé slunce a bude vypadat stále stejně dobře. 
Umělá tráva dodá každé terase luxusní vzhled. Velkou výhodou je přitom dlouholetá životnost a minimální nároky na údržbu.Umělá tráva dodá každé terase luxusní vzhled. Velkou výhodou je přitom dlouholetá životnost a minimální nároky na údržbu.

Na českou zahradu i terasu patří ČESKÝ TRÁVNÍK

ČESKÝ TRÁVNÍK se na travnaté povrchy specializuje již od roku 2008. Umělá tráva se stala přirozeným doplňkem k živé trávě, kterou firma pěstuje na několika hektarech a pokládá na zahrady, sportovní hřiště i veřejná prostranství.

V oblasti umělých travních koberců spoléhá ČESKÝ TRÁVNÍK na vysoce kvalitní umělé travní koberce belgického výrobce Namgrass. Díky výrobě přímo v Belgii je zaručena vysoká kvalita a dlouhodobá trvanlivost každého stébla umělé trávy Namgrass. 
18.03.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444