Topte efektivně díky aktivátoru otopných těles

Ještě než naplno vypukne topná sezóna, zkontrolujte stav vašich radiátorů. Stěžovali jste si loňskou zimu na nedostatečně vyhřáté prostory? Je vám stále zima od nohou? Všimli jste si, že se na zdech začínají tvořit plísně? Ještě než se rozhodnete pro tak radikální krok, jakým kompletní výměna radiátorů je, seznamte se s možným řešením - aktivátorem otopných těles.

Na neefektivní výhřevnost radiátorů má vliv hned několik faktorů, na kterých se vysokou měrou podílíme my sami. A přitom stačí pohlídat, jestli není sedací souprava nebo jiný kus nábytku zbytečně umístěn v blízkosti radiátoru, jestli nezakrýváme radiátor těžkými závěsy nebo na něj nesušíme prádlo. Významný únik tepla představují také netěsnící okna nebo balkonové dveře či nedostatečná izolace fasády. Někdy je problém prostý - teplo se hromadí u stropu a nám je od nohou stále zima.

Snažíme se problém vyřešit, a tak otočíme kohoutkem doprava. Zanedlouho však potřebujeme vydýchaný vzduch vyvětrat. A tak se točíme v kruhu -  nikdy v místnostech nedosáhneme komfortní teploty a navíc se na jaře divíme, kolik jsme protopili “pánu bohu do oken”.

Pokud jste dokonce objevili stopy plísní, zpozorněte. Obývat takové místnosti je zdraví nebezpečné, a přitom stačí vyřešit problém se špatnou cirkulací vzduchu.
 

Aby vzduch správně cirkuloval

Problém se špatnou cirkulací vzduchu lze snadno vyřešit pomocí aktivátoru otopného tělesa. Aktivátor nasává chladný vzduch z podlahy a vyfukuje ho skrze otopné těleso směrem nahoru. V důsledku toho se chladný a teplý vzduch promísí a rozšíří do všech koutů místnosti stejně. Aktivátor otopného tělesa je velmi vhodný do starých domů s vysokými stropy, jejichž majitelé se s pocitem chladu od nohou potýkají dennodenně.

Díky aktivátoru můžete ušetřit 600 až 2 000 Kč na místnost za rok. 
 

Představujeme: Aktivátor pro otopné těleso 

Aktivátor představuje rychlé a snadné řešení neefektivního vytápění. Instalaci tohoto samostatného výrobku zvládne každý zručný kutil. Aktivátor stačí jen umístit pod radiátor a zapojit do zásuvky. Zároveň je možné jej připevnit rovnou pod radiátor pomocí magnetu. V prostoru nepřekáží, naopak, díky svému technickému řešení a designu skvěle zapadne do koncepce interiéru.

Provoz aktivátoru je opravdu levný. Spotřeba elektřiny je srovnatelná s nabíječkou telefonů. I když budete mít aktivátor puštěný celý rok na plný provoz, bude vás stát přibližně 25 až 30 korun.

 

Bonus navíc: Celoroční využití jako čistička vzduchu

Možná vás zajímá, jestli najde aktivátor pro otopné těleso využití i mimo topnou sezónu. Pokud k aktivátoru přidáte filtr, může posloužit jako výkonná čistička vzduchu. V létě pak jako větrák, oproti klasickému větráku dokonce mnohem účinnější.

Klasický větrák nebo klimatizace mohou způsobit bolesti zad, nachlazení, suchou kůži a v mnoha případech i problémy s očima. Aktivátor je naopak šetrný, protože po místnosti rozhání jemný větřík stejné teploty. Stačí jej jen umístit na parapet.

Pro zmiňované benefity aktivátory často nacházejí své využití v kancelářích, skladovacích místnostech, starých domech, které jsou náchylné k plísním a v mnoha dalších místech. Výrobek potěší i hospodyňky, které aktivátor ocení při sušení prádla. V blízkosti aktivátoru bude vaše prádlo schnout rychleji a kvalitněji.
 

 

Kde aktivátor koupit?

Specializované firmy z oboru se v dnešní době stále soustředí pouze na vytápění jako takové. Aktivátory pro otopná tělesa tak zatím můžete získat u jediného odborníka v České republice, a tím je firma Elsymco, jež kromě aktivátorů nabízí také ventilátory pro konvektory. Aktivátory firmy Elsymco jsou ryze českým výrobkem, čímž firma zaručuje jejich kvalitu a dlouhou životnost.
30.10.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444