Toaleta AquaClean Mera - synonymum svěží čistoty

AquaClean Mera, nová toaleta značky Geberit, která se právě objevuje na trhu, dostala své jméno podle řeky, která pramení pod jedním z vrcholů východních Alp: název tak, stejně jako vizuály, které ho na cestě ke spotřebiteli doprovázejí, evokuje svěžest a očistnou sílu vody.

AquaClean Mera je totiž toaleta, která vás díky promyšlenému integrovanému sprchovacímu systému dokonale očistí vodou. Jak vyplynulo s informací na tiskové konferenci, na které zástupci značky Geberit tento výrobek představili, bidetovací hygiena je v Evropě zatím spíš vzácná. S výjimkou Švýcarska, které je díky Geberitu kolébkou tohoto typu toalet, se počet evropských uživatelů pohybuje pod jedním procentem, zatímco v Japonsku je to 70 procent. Japonský náskok není dán jen tradicí osobní hygieny, ale také zdejší úsporností vybavení prostoru pro toalety. Standardní tvary mís umožňují jednoduché osazení bidetovými sedátky. V Evropě je situace jiná, známý švýcarský výrobce sanitárních technologií Geberit se proto zaměřil na vývoj kompletů.

Nejnovější v produktové řadě Geberit toalet s integrovanou sprchou je právě AquaClean Mera, která je zatím také nejdokonalejší. Nabízí komplex vlastností, díky nimž přinese maximální efekt a dokonalé pohodlí při užívání i údržbě.

Výčet můžeme začít třeba tím, co upoutá na první pohled - designem. Čisté linie podřízené dokonalé funkci díky dobré znalosti sanitárních technologií. Christoph Behling - švýcarský designér, jehož studio dnes sídlí v Londýně, vytvořil precizní produkt, který již stačil získat dvě prestižní ocenění - Design Plus powered by ISH a Red Dot Award 2015 za vynikající design a vyspělou technologii. Díky použití chromovaných prvků působí tato toaleta dojmem, jako by se vznášela v prostoru. Tělo toalety ukrývá přívod vody i elektřiny. Keramická mísa je uvnitř záměrně asymetrická a je bez okrajů, je zde minimum nedostupných míst, okrajů a ostrých úhlů a povrch je speciálně ošetřen, což zamezuje usazování nečistot.


S tvarem keramické mísy souvisí i velmi efektivní technologie splachování TurboFlush tvořená bočním splachovacím otvorem a směrováním toku vody.
Zdokonalená technologie sprchování WhirlSpray využívá dvou trysek s nastavitelným pulzujícím a rotujícím provzdušněným proudem vody. Spotřeba vody na očistu, která je přitom velmi efektivní, tak činí pouhý jeden litr. Speciální dámská sprcha je do sprchovacího ramene integrována tak, že je hygienicky chráněna i v případě, kdy se nepoužívá.

Z dalších komfortních funkcí je třeba jmenovat přehledné a jednoduché dálkové ovládání, možnost individálního nastavení, systém osoušení, automatické otevírání a sklápění víka toalety, ohřev sedátka, odsávání zápachu přímo v keramické míse nebo velmi praktický program odstraňování vodního kamene. Třešinkou na dortu je pak orientační LED osvětlení, které je nejen praktické, ale zároveň dotváří design toalety.


U komfortních sanitárních zařízení se nabízí otázka spotřeby vody a energií. Z hlediska uživatele v případě použití toalet Geberit AquaClean, které navíc umožňují úsporná nastavení podle osobní potřeby, je spotřeba srovnatelná s běžnými toaletami. Skupina Geberit soustavně usiluje o efektivní minimalizaci ekologické daně za komfort a čistotu. Moderní sofistikované metodiky dopadu výrobků na životní prostředí mnohdy ukazují, že funkce, které se na první dojem mohou zdát málo hospodárné, mohou být naopak šetrnější. Ze srovnání spotřeby vody a elektřiny u toalet s integrovanou sprchou AquaClean Mera s toaletami, které vyžadují použití toaletního papíru, tak nakonec vychází lépe komfortní technologie, která dokonale očistí pouhou vodou.
02.10.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444