Tipy na vánoční dekorace: Jaké letos vyzdobí váš domov?

Již jste možná zaznamenali, že se to v obchodech začíná zaplňovat vánočním zbožím a pomalu se v nich objevuje i vánoční výzdoba. Nechceme vás strašit, ale je to tady! Sváteční čas zkrátka přichází, ačkoliv venku panuje spíše příjemné podzimní počasí. Myšlenky na Vánoce pro někoho možná nejsou zrovna aktuální, ale jestliže nechcete vše nechat na poslední chvíli, začněte se připravovat již nyní. Pak totiž vše stihnete v klidu a onen krásný čas si vychutnáte v příjemné pohodě.

Uklidit celý dům nebo byt, umýt okna, upéct cukroví, nakoupit dárky, připravit se na Štědrý den a svátky obecně, vytvořit doma sváteční pohodu skrze výzdobu. No není toho málo, co je potřeba zařídit a udělat. Ale zároveň si to musíte také užít. Hlavně kouzelná atmosféra adventního času vás naladí na tu správnou vlnu. Kdo by ji nemiloval? Trošku vám pomůžeme a posíláme pár tipů na vánoční a adventní dekorace, díky kterým si vytvoříte nezapomenutelné Vánoce. 

Čas na nákup adventních a vánočních dekorací

Vánoční náladu musíte nejprve trochu navodit. Nejen světýlky v okně či věncem na dveřích, ale i jinými drobnostmi, s nimiž bude váš domov útulnější a kouzelnější. Spolu se specialistou na dekorace, společností Harasim Velkoobchod, jsme vytipovali několik úžasných doplňků, z nichž si každý bezesporu vybere.

Vánoční dekorace do bytu

Vánoční dekorace mohou být velmi různorodé, pokud na ně pohlédneme ze široka. Nás zaujali naprosto dokonalé magické vločky, andílci a zvonky evokující zimní čas. Díky plastovému provedení imitující led, sníh a třpyt jsou ideální ozdobou do oken, na vánoční stromeček či je lze kdekoliv jinde zavěsit. K dispozici jsou různé designy i velikosti. Tahle dekorace může zdobit vaše příbytky po čas celé zimy, počínaje adventem.

Dekorativní vánoční osvětlení

Vánoční osvětlení neodmyslitelně k Vánocům patří. Rok co rok můžeme vídat více nazdobené zahrady a domy. Ale i v interiéru, kromě světýlek na vánočním stromečku, toho lze nespočet osvětlit. Dekorativní osvětlení doplní různá adventní aranžmá. K tomuto účelu nejlépe poslouží variabilní drátky s LED diodami na baterie, kterými lze cokoliv snadno obmotat. Je jen na vás, jestli ji zakomponujete do adventního věnce nebo vložíte do skleněné nádoby, lucerny, obtočíte kolem stromečku. K dostání je samozřejmě i nespočet řetězů, girland a jiných světelných dekorací. Prosvětlete si i vy díky těmto nádherným doplňkům své bydlení.



Adventní doplňky k aranžování

Vánoční období začíná adventem, na který se všichni připravujeme pořízením nebo vytvářením adventního věnce. Pakliže dáváte přednost druhé možnosti, a vždy si adventní věnec sami zhotovíte, jistě se vám budou hodit kromě základny také různé drobnosti k doladění a dozdobení. Jako základna poslouží například tradiční věnec, ale i třeba plastové květináče, ikebany, tácy a jiné nádoby. Dále pořiďte srdíčka, hvězdičky, stromečky ze dřeva, vločky, větvičky, umělé květy, šišky, stužky a maličkosti, které stačí přilepit tavnou pistolí a pusťte se do tvoření.

 

Betlémy

Tradičním symbolem křesťanských vánočních svátků je betlém, který v minulosti nechyběl snad v žádné domácnosti. Často byl z tvrdého papíru a jen se rozložil k vánočnímu stromečku. Tato dekorace byla však v posledních létech upozaděná, ale navrací se v moderním a krásném pojetí. Dejte i vy šanci betlému, který vnese do interiéru styl, zároveň vyzařuje toho pravého ducha Vánoc. Figurky Josefa, Marie a malého Ježíška vytvoří krásný dojem. Co myslíte vy?

 

Roztomilé vánoční figurky

Zatímco Betlémy jsou dekorací čistě křesťanského charakteru s dlouhou tradicí, vánoční figurky v podobě sobů se k nám dostaly ze severských zemí teprve nedávno. A nutno dodat, že si je mnozí z nás velice oblíbili. Plyšové provedení potěší především děti, ale není vyloučeno, že vnese roztomilost do domácností, kde třeba děti ještě, nebo už nejsou. Zkrátka figurky sobů, popřípadě sněhuláků či skřítků rozveselí každý domov. A pakliže jste tomuto trendu nepropadli a dáváte přednost jinému stylu, možná vás více osloví retro dřevění koníci či sněhuláci, které stačí postavit jednoduše na poličku, hodí se na okenní parapet i slavnostně prostřený stůl.

 

Dekorativní andílci

Andělíčci k Vánocům patří stejně jako vánočka a cukroví. Lze sáhnout po designech střídmých bez přílišného zdobení, které se skvěle hodí do moderních interiérů. Plechové varianty, ať už s hladkou či krajkovou sukýnkou se budou vyjímat snad v každé domácnosti. Oceníte provedení andílků, držících v rukou kalíšek na čajovou svíčku. I dřevění andílci s kovovými křídly mají své kouzlo, protože tyto materiály se k těmto svátkům velmi hodí.  Andílci jsou nejen stylovou vánoční dekorací, ale i skvělým dárkem, který potěší všechny, co tyto dekorativní sošky milují.


Zaujaly vás tyto dekorace pro letošní sváteční čas? Pak zavítejte do e-shopu www.harasim.info, kde si můžete nejen tyto, ale spoustu dalšího vánočního zboží pořídit.
12.11.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444