Tipy na dokonalé léto: Osvěžení neznamená jen bazén

Léto se pomalu blíží. Spolu s tím se zvětšuje i touha po zchlazení a koupání. Přinášíme několik nápadů na dokonalé osvěžení pro malou i velkou zahradu, abyste byli připraveni, až udeří skutečná vedra.

1. Bazén

Mezi absolutní klasiku patří nadzemní bazény. Jsou oblíbené zejména pro cenovou dostupnost a rychlost montáže. Nadzemní bazén jednoduše dopoledne postavíte a odpoledne už se můžete koupat. Nemusíte čekat na žádná stavební povolení a řešit kopání na pozemku. Výhodou vlastního bazénu je také to, že je dostupný kdykoliv, neomezuje vás otevírací doba. Navíc v něm máte naprosté soukromí. Pokud chcete mít bazén postavený jen přes léto a na zimu raději uvolnit prostor jiným aktivitám, vyberte si model s nafukovacím prstencem, nebo s kovovou konstrukcí. Existuje však i nadzemní bazén, který se po koupací sezóně neuklízí a jen se zazimuje. Tím je typ s ocelovou stěnou.



2. Nafukovací vířivka

Nafukovací vířivka je nejen vkusným doplňkem, ale také nositelem klidu a harmonie. Příjemnou relaxaci a blahodárné účinky bublinek si užijí dospělí i děti. Teplota vody se dá pomocí ovládacího panelu jednoduše nastavit. Můžete si tak vybrat, zda se budete chtít zchladit, nebo pohodlně odpočívat v teplé lázni. Vířivku máte nafouknutou do pár minut, pak už jen napustíte vodu a můžete se koupat. Postavit ji můžete jak na zahradě, tak na terase, nebo třeba v zimní zahradě.


3. Solární sprcha

Solární sprchu můžete použít k osvěžení, jako doplněk k bazénu, nebo jako pomůcku pro základní hygienu třeba na chalupě. Je ideální pro horké dny, které snadno prosytí sprškou vody. Obrovskou výhodou solární sprchy je její prostorová nenáročnost. Vměstnáte ji bez problémů i na sebemenší pozemek. Můžete si vybrat takovou, kterou připevníte k podkladu natrvalo, nebo libovolně přemístitelnou. Oba typy pracují na stejném principu. Tedy směšování studené vody z vodovodního řadu a vody prohřáté slunečním zářením.
 

4. Dětský bazének

Pokud máte děti, uděláte jim radost malým nafukovacím bazénkem. Přestože jsou tyto bazény speciálně přizpůsobeny potřebám dětí, s přehledem se v nich může osvěžit i dospělý. Jsou mělké, aby se děti mohly snadno dostat dovnitř i ven, a zároveň dostatečně prostorné, aby se v nich mohly volně pohybovat a hrát si. Často obsahují také další prvky, jako jsou malé skluzavky, vodní fontány nebo odnímatelné prvky. Pro dokonale čisté a bezpečné koupání můžete vodu v bazénku ošetřit bezchlorovou dezinfekcí pro dětské bazénky Marimex Baby Pool Care.

22.06.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444