Terasy WoodPlastic. Tady jste doma

Brány závodu české společnosti WPC – WoodPlastic v Bukovanech opouští každý den na 20 tun plnoprofilových prken z dřevěného kompozitu té nejvyšší jakosti. V průběhu roku je zákazníci a investoři využijí na vybudování stovek atraktivních teras, na postavení bezúdržbových plotů, na instalaci dekorativního obložení. Za strohou statistikou jsou jedinečné příběhy osob, míst i motivů. Podívejme se na dva z nich.

Řízný hokejový obránce Roman Polák vystřídal během své úspěšné kariéry v NHL celou řadu adres, ale když se ho na to zeptáte, odpovídá: „My to máme se ženou stejné, pro nás je domov jen jeden, a to tady v Ostravě. Ano, bydleli jsme na zajímavých místech v zámoří, ale chyběl nám tam náš humor, naše kultura.“
Roman Polák je velkým vyznavačem minimalistické architektury. Nový dům jeho rodiny ctí čisté linie a dbá na každý detail. Například na velkou terasu, kterou architekti navrhli podle připomínek pána domu, se dá vejít z každého pokoje. Nejoblíbenější místo na terase, především pak pro děti, je u vířivky, jejíž teplota dosahuje stabilně 40  ֯C.

Terasová prkna od WPC - Woodplastic, prémiová řada Terafest
A to je také důvod, proč se Roman Polák musel začít zajímat o alternativu k původním prknům terasy z exotického dřeva. „Vzhledem k tomu, že pod terasou máme technickou místnost k vířivce, byl to především v zimě problém. Venku bylo třeba mínus deset a zespodu šlo na ta prkna plus čtyřicet. Prkna se záhy zkroutila a popraskala.“
Na internetu si našel českého výrobce WPC – WoodPlastic a kontaktoval jeho vítkovického partnera, společnost kvalitni-terasa.cz. Ta během 14 dnů terasu vyměřila, navrhla a nainstalovala. Z nové terasy mají Polákovi radost. „Já jsem dost velký puntičkář, všechno musím mít uspořádané. Na této terase se mi líbí, jak je perfektní, jak jsou všechna prkna stejná. Společně s tou nerezovou vířivou vanou to vypadá fakt moc hezky,“ říká sympatický hokejový pořízek.

Když výsledek předčí očekávání

Když se rodiče malého Vojty rozhodli pro rekonstrukci domku poblíž Brna, byla zahradní terasa jasnou volbou. Klíčové bylo zohlednit potřeby syna, kterému bohužel nebylo dopřáno tolik zdraví, kolik by si takový kluk zasloužil. „Hledali jsme bezpečné řešení. Syn si většinou hraje v kleče a často se také dotýká předmětů ústy, takže jsme zvažovali i zdravotní nezávadnost materiálů,“ říká maminka.

Terasová prkna od WPC - Woodplastic, prémiová řada Terafest

Terasová prkna od WPC - Woodplastic, prémiová řada Terafest

Když se paní dostal do rukou časopis o bydlení s textem o terasových prknech od společnosti WPC – WoodPlastic, zpozorněla. Upoutaly ji svým designem i parametry, jako je český původ, bezúdržbovost nebo garance dlouhodobé záruky. „Záhy jsme navštívili firemní terasové centrum, kde jsme si mohli prohlédnout všechny dekory, a rovnou jsme odtud odešli s návrhem terasy,“ podotýká Vojtova maminka, podle níž nebyl kvalifikovaný personál zaskočený ani otázkou na pojízdnost terasy malými kolečky invalidního vozíčku.


Terasová prkna od WPC - Woodplastic, prémiová řada Terafest

Výběr samotných prken rodina konzultovala s odborníkem z WPC – WoodPlastic. Jako nejvhodnější se ukázal povrch řady Premium Forest, který je příjemný na dotyk a zároveň je i díky výraznému reliéfu evokujícímu exotické dřevo dostatečně bezpečný. Barvu prken ve světlejším teakovém odstínu vybrala maminka především s ohledem na střídmý design interiéru jejich domu.

Oba partneři v průběhu rekonstrukce svého domu spolupracovali s celou řadou firem a řemeslníků. „Upřímně mohu potvrdit, že spolupráce s výrobcem prken WoodPlastic®, stejně jako i s montážní firmou ART Bazény, byla nadstandardní. Pánové za námi neváhali opakovaně přijet a konzultovat řešení terasy. Všechny termíny klaply, práce byla čistá, rychlá, montážníci zkušení a komunikace vstřícná. Výsledek předčil naše očekávání,“ shodují se majitelé domu.

Terasová prkna od WPC - Woodplastic, prémiová řada Terafest
16.12.2020 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444