Teplo pod střešními okny Fakro

Střešní okna jako speciální stavební prvek, který se uplatňuje v půdních vestavbách a podkrovních místnostech, prošly v posledních letech zásadním vývojem. Výrobci jejich vlastnosti stále zdokonulují tak, aby tyto prostory byly obyvatelné se vším komfortem, ale také aby i střešní otvorové výplně, které jsou nedílnou součásti obálky domu,  splňovaly rostoucí požadavky na energetickou náročnost.

Střešní okno FTT U8 Thermo se součinitelem 0,58 W/m2K je v současné době energeticky nejúspornější střešní okno dostupné na trhu. Bylo vytvořeno přímo s ohledem na vysoké nároky nízkoenergetického a pasivního stavebnictví. Značnou úsporu energie dosahuje tento výrobek značky FAKRO díky speciální a inovativní konstrukci, která mu zajišťuje dokonalé parametry.

Velké rozměry tohoto okna přivádí více přirozeného světla. K zajištění větší bezpečnosti uživatelů podkrovního bytu výrobce navíc opatřil toto okno řadou nových řešení se zvýšenou odolností proti vloupání. Okno je vybaveno laminovaným a bezpečnostním sklem třídy P2A, speciálním systémem, který brání demontovat zasklení a klikou se zámkem. Kromě toho má inovativní systém zpevnění konstrukcí okna - topSafe. Toto  okno již podle výrobce nevyžaduje dodatečná zabezpečení, jako jsou přídavné zámky, které by komplikovaly jeho používání.

Okno FTT je konstruováno jako kyvné se zvýšenou osou otáčení. Tato konstrukce řeší problém osob vyššího vzrůstu, jejichž přístup k otevřenému křídlu střešního okna je jinak značně ztížen. Otevřené okno je díky inovativnímu podpůrnému mechanismu možno zablokovat v rozsahu od 0°do 40°.

Zasklení je osazeno ve speciálně navrženém rámu křídla, který je konstruován ze širších dřevěných profilů. Tato konstrukce minimalizuje vznik tepelných mostů a zajišťuje celkově lepší izolační vlastnosti okna.

Kvalitní izolace představuje i další výhody. Součinitel zvukové průzvučnosti okna FTT U6 je roven 38 [dB], což představuje vysokou ochranu před hlukem z vnějšího okolí.

Okno FTT může být vybaveno dvěma možnostmi energeticky úsporného zasklení:

Standardně dvoukomorovým zasklením U6 se součinitelem Ug=0,5W/m2K. Součinitel tepelné prostupnosti celého okna FTT U6 je v tomto případě Uw=0,81W/m2K. Vnitřní sklo je vyrobeno bezpečnostní třídě P2.
 
Další možností je volitelné tříkomorové zasklení U8 se součinitelem Ug=0,3W/m2K. Součinitel celého okna je pak dokonce Uw=0,58W/m2K.
29.01.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444