Tajemství úspěchu vinylových podlah

Ze současných podlahových krytin se jednoznačně největší oblibě těší vinyl. Pro jeho vlastnosti je žádán nejen do soukromých, ale i komerčních prostor. Zopakujme si jeho největší výhody a seznamme s novými řadami, které přináší další přednosti navíc.

Vinyl je nenasákavý materiál, a právě díky této vlastnosti může být pokládán i na místa, kam byste se neodvážili položit nic jiného než dlažbu. S vinylem se nemusíte obávat vlhka nebo mokra. Je vodotěsný, a proto s ním můžete počítat do kuchyně nebo koupelny.

Od podlahy každý očekává životnost vůči běžným nehodám. Když nám upadne hrnek nebo talíř na dlažbu nebo laminátovou podlahu, hrozí, že se kousek podlahy odštípne nebo přinejmenším po sobě zanechá rýhu. Vinyl vykazuje co do odolnosti bezkonkurenční hodnoty, nemusíte se tak obávat položit ho i do velmi vytížených prostor.

Možná jste se zamilovali do dřevěné podlahy, ale představa náročné údržby vás odradila. Vinylová podlaha se udržuje velmi snadno, nepotřebujete na ni žádné speciální přípravky. Samotný proces je rychlý a efekt skvělý.
 
Vinylová podlaha dále vyniká svými tepelně izolačními a akustickými vlastnostmi, pokládka není náročná a je vhodná pro všechny povrchy. 

Zaměřili jsme se na značku Gerflor, specialistu na vinylové podlahy obohacené o inovativní technologie. 
 

Vinyl s textilní podložkou - dokonalé vyrovnání nerovností podkladu

Řada Gerflor Texline HQR vás nadchne unikátní technologií Fiber Glass. Vinyl je opatřen textilní podložkou, která sníží náklady spojené s přípravou podkladu a následnou pokládkou krytiny. Technologie totiž dokáže vyrovnávat drobné nerovnosti v podkladu, a tak je velmi vhodná do místností po rekonstrukci. Navíc snižuje hluk a velmi dobře akumuluje teplo. 

 

Vinylové dílce k celoplošnému lepení

Svým jedinečným designem si vás získá řada Gerflor Creation 30. K výběru je připraveno 38 dekorů v perfektních imitacích dřeva nebo kamene s přiznanou 4V spárou zvýrazňující celkový vzhled podlah. 

Zámkové vinylové dílce

Řada Gerflor Creation Lock 30 je inovovanou výrobní řadou zámkových vinylových podlah, které byly navrženy tak, aby dokázaly vyhovět nejčastějším požadavkům všech domácností. Mezi hlavní přednosti podlahy patří dlouhá životnost a také dobrý poměr kvalita/cena. Pro lepší rozměrovou stabilitu je její konstrukce vyztužena skelnou mřížkou. 
 
Naklapávaci zámkový systém Uniclic umožňuje u dílců Creation Lock 30 rychlou montáž ale i demontáž. Materiál se díky UV-tvrzené povrchové PUR+ úpravě snadno čistí a nevyžaduje aplikaci ochranných emulzí. Jedná se o zdravotně nezávadnou, 100% recyklovatelnou a tedy i ekologicky šetrnou podlahu se zárukou 12 let, která se vztahuje na bytové prostory.
 

Tiché podlahy

Řadu Gerflor Top Silence využijí zejména obyvatelé panelových domů, ve kterých je slyšet každý krok. Protože se nejedná o klasickou plovoucí nebo laminátovou podlahovou krytinu, ale o kombinaci vinylu, textilní podložky a pevné základní desky s patentovaným zámkovým spojem, podlaha poskytuje až o 50 % vyšší zvukovou pohltivost. Tichá podlaha Gerflor Top Silence je 10 x tišší než standardní laminátová podlaha, její kročejová neprůzvučnost dosahuje 18 dB.

Vysokou kvalitu podlah Gerflor podtrhuje nadstandardní záruka a také zdravotní nezávadnost. Většina z nich je opatřena antibakteriální ochranou Sanosol, která efektivně zabraňuje šíření bakterií a plísní.

Pokud chcete o podlahách značky Gerflor zjistit více, informujte se na adrese www.eshoppodlah.cz.
13.03.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444