TIDE REALITY: 25 let na pražském rezidenčním trhu

TIDE REALITY byla založena v roce 1993. Prvními zakázkami byly pronájmy bytů pro kanadské a americké učitele angličtiny. Díky své aktivitě a jazykové vybavenosti byli brzy osloveni zahraničními společnostmi jako Unisys, White & Case, Coopers & Lybrand, Price Waterhouse, Volkswagen či Procter & Gamble. „Stali jsme se brzy dodavateli kvalitního bydlení pro jejich manažery“, říká Martin Satar, který je jednatelem společnosti zodpovědným za pronájmy.

„One-bedroom apartment“ není 1+1 

Pronájmy bytů a rodinných domů dodnes tvoří jednu z hlavních oblastí činnosti TIDE REALITY. Za uplynulých 25 let se částečně proměnil typ nájemců, výrazně se zdvihla kvalita pronajímaných domů a bytů, ale to, co zůstává, je vysoká kvalita služeb, kterou realitní kancelář poskytuje. Pronájmy pro expaty mají svá specifika a zejména na počátku bylo obtížné sladit představy nájemců a pronajímatelů. Martin Satar vzpomíná, že si tehdy spousta majitelů ale i českých realitních kanceláří pletla počet pokojů a počet ložnic, mnozí z nich nechápali, že rodinný dům má mít dvě nebo tři koupelny a že hlavní koupelna by měla mít přímý vstup z manželské ložnice. Rozdíly jsou i v důležitých detailech: „Britové a Američané nepočítají velikost bytu jako my nebo Slováci a Němci. Důležitý je pro ně počet ložnic, u rodinných domů je obvykle poptávaný počet ložnic = počet dětí +2“, říká Martin Satar.

 

Prodej nemovitostí tehdy a dnes

Na trh s byty před 25 lety vzpomíná také Pavel Velebil, jednatel TIDE REALITY: „Bytové jednotky nebylo možné zapsat v katastru nemovitostí a trhu s byty vévodily družstevní byty v panelácích. Hypotéky v podobě, jak je známe dnes, neexistovaly.“
 
Velkým mezníkem se stal rok 1994, kdy zákon 72/1994 umožnil evidenci bytových jednotek v katastru nemovitostí, trh s byty se rozběhl a společnost TIDE REALITY zažívá na pražském realitním trhu úspěch díky účasti na prodeji více jak 200 bytů v obytném areálu Hvězda v Praze 6 na Petřinách.
 
„Od té doby pomáháme našim klientům realizovat prodej řady rozmanitých nemovitostí - luxusních i panelových bytů, rodinných domů a vil, komerčních objektů, pozemků... Poradíme si s jakýmkoliv i složitějším případem. Zvládneme vás bezpečně a profesionálně provést prodejem nemovitostí zatížených hypotékou, dědickými spory, věcnými břemeny či jinými právními vadami, prodáváme i bez veřejné inzerce,“ dodává Pavel Velebil.

 

Od Hvězdy k dalším důležitým projektům

Obytný areál Hvězda odstartoval prodej celé řady developerských projektů v Praze i v jejím okolí. Po Rezidenci Švédská a projektu Byty Homolka to byly např. bytové domy Rezidence Klimentka, Rezidence Nový Anděl, Jinonická vyhlídka nebo Byty u statku. Odlišnými typy projektů byly zahradní čtvrť Červená skála v Řeži u Prahy a areál rodinných domů Domy Lysolaje
 
Poslední dva projekty představuje Pavel Velebil: „V současné době dokončujeme prodej projektu 4U Living, který je úspěšným příkladem designového bydlení na okraji Podolí, a obytného komplexu Villa Apus v Praze 1 v Krakovské ulici."
 
Jádro týmu Tide reality tvoří šest společníků - šest odborníků, kteří se osobně věnují klientům, konzultacím, prodejům a pronájmům. V letošním roce úspěšně vykročili do 26. roku činnosti. Přejeme mnoho úspěchů do dalších let.

Více informací o TIDE REALITY naleznete zde.
02.01.2019 | PR
  • TIDE REALITY spol. s r.o.

    Hledáte partnera, který bude vaším konzultantem i výkonným prodejcem? Prodej a marketing developerských projektů je jedním z pilířů naší činnosti. Stavíme na předešlých zkušenostech, ale přitom se neustále učíme novým věcem.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444